Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Elst

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Is het voor u lastig om naar de supermarkt te gaan? Of bent u niet meer in staat om elke dag te koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Elst biedt voor veel ouderen uitkomst. De maaltijdleverancier bezorgt warme dagverse bereidingen bij 70-plussers en hulpbehoevenden. Bijv. Vlaamse specialiteiten als Vlaams stoofvlees tot smaakvolle menu’s als Gemarineerde visfilet met broccolipuree. Vers voor u bereid door ervaren koks. Dit kunt u zelf opwarmen in de microgolfoven/magnetron of oven. Op dit portaal bieden wij nuttige informatie over de meest bekende soorten maaltijden en diëten. Ook bieden wij grote en plaatselijke leveranciers en vindt u een overzicht met proefmaaltijden en aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-elst

 • Ideaal: elke dag een verantwoorde maaltijd aan huis.
 • Zelf koken niet nodig, opwarmen in de microgolfoven.
 • De gerechten haalt u al in huis vanaf €5,85.
 • Bomvol groenten en belangrijke voedingsstoffen.
 • Alleen bestellen wanneer u dat wenst.
 • Altijd persoonlijk contact via mail of telefoon.
RegioOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
PlaatsElst
Postcode9660
Populair gerechtMosseltjes in witte wijn en pasta
Gemeentewebsitewww.brakel.be

Warm eten aan huis in Elst?

Bekijk welkomstacties en vraag proefmaaltijden aan

Verse maaltijden aan huis in Elst (update maart 2023)

Veel bejaarden eten nog niet voldoende gezond. We zien dit bijvoorbeeld terug aan lichamelijke ongemakken zoals hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Er zijn ook groepen bejaarden die dagelijks worstelen met een zeer lage energie-inname. Dit soort voedingsproblematiek verhoogt het risico op een futloos en moe gevoel en andere klachten in het lichaam. Een gezonde routine in het dagelijkse eten is hoognodig. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel over gezonde voeding. Lukt het niet meer om zelf dagelijks een maaltijd te maken? Er bestaan op dit moment verschillende soorten senioren maaltijden die u thuis kunt laten bezorgen. Denk dan aan Koolvis hollandaise met prei en aardappelen of Vispannetje met verse puree. In het stukje hieronder zetten wij dit verder uiteen.

De voordelen van vriesverse maaltijden

Worden bereid met dagverse ingrediënten en meteen ingevroren. Dit heeft veel (praktische) voordelen: een lange houdbaarheid, smaak- en vitaminebehoud. Kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen zijn dan ook overbodig. Kant en klare diepvries maaltijden zijn in de vrieskist maandenlang goed te houden. U kunt ze eenvoudig achter de hand houden. Er zit vast iets van uw goesting bij.

 • Optimaal behoud van smaak, kleur en geur.
 • Bomvol groenten en belangrijke voedingsstoffen.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Elst laat u al doen vanaf €5,50.

Informatie en kosten van gekoelde maaltijden

Iedere week een nieuw menu met kraakverse producten. Belangrijk voordeel t.o.v. vriesvers is de variatie in gerechten. Rijk aan groenten, voedingsvezels en arm aan suiker en zout. Koelvers gekookt eten kan je plus minus 4 tot 7 dagen in de koelkast opslaan. Je kunt kiezen uit verscheidene door de weekse leverdagen (1 of 2 keer).

 • Zonder onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout.
 • Volop variatie in de menu’s.
 • Het laten bezorgen van koelverse gerechten laat je al doen voor €7,35 per dag.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Elst

Veel 75-plussers hopen dat ze nog voor een lange periode zelfstandig thuis kunnen wonen. Door warme maaltijden aan huis is dit vaak mogelijk. Voor bejaarden en andere kwetsbare doelgroepen kan het zelfstandig verwarmen van een maaltijd al problemen opleveren. Een volledige en groenterijke maaltijd is juist voor deze doelgroep van groot belang. Om die reden kunt u een warme maaltijdservice inschakelen. Doorgaans bieden ze een dagmenu met bijv: een soep om mee te beginnen, een hoofdgerecht zoals gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst + verschillende groenten, een lekker stukje vis of vlees en een dessert.

 • De service die warme maaltijden aan huis bezorgt noemen we ook tafeltje dekje.
 • Het wordt op een vast tijdstip (middag of avond) bij u bezorgd.
 • De kosten van een warm dagmenu zijn hoger, tussen de €8,25 – €9,95.
warme-maaltijd-leveren-elst-9660

Dieetmaaltijden op maat

Eet u volgens een bepaald dieet vanwege een voedselallergie of om de kans op bepaalde ziektes te verkleinen? Ook dan kunt u zich verdiepen in de maaltijdservice. Kampt u met een hoge bloeddruk of heeft u hartklachten (gehad)? Dan adviseert men om vooral zoutarme maaltijden te nuttigen. Heeft u moeite met slikken of heeft u weinig kracht om te kauwen? Meestal worden er ook gemalen maaltijden thuisbezorgd. Bent u te zwaar? Kies dan de vetbeperkte gerechten. Bent u herstellende? Selecteer dan de menu’s met veel eiwitten en energie. In onderstaande paragraaf benoemen wij de meest populaire diëten.

 • Glutenvrij: wanneer u te maken hebt met een glutenintolerantie.
 • Lactosevrij: veilig te eten voor mensen met lactose allergie.
 • Zoutarm: aanrader voor mensen die weinig zout willen consumeren.
 • Eiwitrijk: belangrijk voor ouderen die willen focussen op spierbehoud.
 • Gemalen: eenvoudig op te eten voor ouderen met kauw- en slikproblemen. Het bestellen van vloeibaar eten is soms ook mogelijk.
 • Koolhydraatarm: voor ouderen die kampen met diabetes of overgewicht.
 • Diabetes: geschikt voor iedereen die rekening houdt met suikerziekte.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: een lagere bloeddruk en een lager risico op hart- en vaatziekten.

Waar kan ik eten thuis laten leveren in Elst?

Wilt u eten in Elst bestellen? Er bestaan een aantal grotere bezorgdiensten met een ruim bezorggebied door heel Vlaanderen. In het blok hieronder doorzoekt u Vlaamse cateraars die mogelijk ook bij u bezorgen. Per aanbieder delen wij details over de onkosten van de gerechten.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale keukens en traiteurs

Naast de meerdere Belgische traiteurs zijn er binnen de provincies zelf ook diverse restaurants, traiteurs en verswinkels actief (maaltijdbedeling). In de bijgevoegde tabel bekijkt u verschillende restaurants, cateraars, traiteurs, slagerijen, verswinkels, eetwinkels waar u mogeijk kunt aankloppen voor een warme maaltijd aan huis. Mist er nog een aanbieder? Liever een vermelding laten verwijderen? Wij ontvangen uw aanvullingen graag per e-mail. Op warmemaaltijden.be vindt u ook leveranciers in Sint-Blasius-Boekel, Nederzwalm-Hermelgem, Rozebeke, Sint-Denijs-Boekel en Sint-Maria-Latem.

NaamAdresPostcodePlaats
MongLobe 19660Everbeek
Cafe MangerBoekendries 279660Michelbeke
Jacobs BeniLeierwaarde 149660Zegelsem
ShakeMarktplein 39660Nederbrakel
Het LandhuisBroekestraat 449667Horebeke
Hans BautersTeirlinckstraat 19660Zegelsem
Het LeerhofHollebeekstraat 69661Parike
RembrandtHeerweg 29A9667Horebeke
Plaatselijke verswinkels, cateraars, restaurants, slagerijen en traiteurs voor maaltijdbezorging in Elst.

Snel en voordelig eten leveren in Elst?

Gemakkelijk opwarmen met de microgolfoven

Richtlijnen gezond eten met de voedingsdriehoek

Goed eten is essentieel voor praktisch iedereen. Echter juist voor senioren is het helemaal belangrijk om dagelijks een evenwichtige warme maaltijd te eten. Als de jaren verstrijken wil dat nog wel eens zorgen voor ongemakkelijk op lichamelijk en sociaal/geestelijk gebied. De voedingsdriehoek wijst je de weg richting een verantwoord voedingspatroon. 3 uitgangspunten vormen de basis: eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding, eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën en voorkom onnodige voedselverspilling. In het stukje hieronder delen wij voorbeelden hoe u zelf deze gezonde levensstijl kunt implementeren:

 • Blijft gehydrateerd met normaal water.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit, bij voorkeur van het seizoen.
 • Kies vaker voor bonen, kikkererwten en andere peulvruchten i.p.v. vlees.
 • Verminder de vleesconsumptie: vis en gevogelte (kip) zijn gezonder en beperk de inname van bewerkt vlees.
 • Kijk uit met lege calorieën(zoals snoep/chips/chocolade en zoutjes).
 • Onderzoek de ideale balans in je dagelijkse voeding. Gun jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting.
 • Breng variatie in recepten en smaken (probeer nieuwe dingen uit).
 • Plan je maaltijden zoveel mogelijk in.

Voedingsproblemen bij ouderen
Oudere mensen hebben een verhoogd risico op ondervoeding. Dit kan redenen hebben zoals sneller een “vol” gevoel, moeite met kauwen en/of slikken of door depressies. Problemen die kunnen ontstaan kunnen bijv. zijn: vermoeidheid, een bleke huid en uitvallend haar. Verderop deze pagina bekijkt u verschillende acties om toch aan de energiebehoefte te voldoen:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met belangrijke voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, eiwitten en energie).
 2. Neem energierijke producten zoals vis (haring, paling, makreel, zalm) en volle melkproducten.
 3. Probeer gerechten te zoeken die aansluiten bij uw lichaam. O.a. gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Vragen en antwoorden (FAQ) aangaande maaltijdbedeling

Welke maaltijdservices leveren maaltijden in Elst?
In de omgeving van Elst worden er door diverse gemeentelijke cateringbedrijven, traiteurs en kleinschalige keukens maaltijden aan huis geleverd. Bovendien zijn er verscheidene grote Vlaamse aanbieders. U moet dan denken aan: Delimeal, Fresheo, Crowd Cooks, Home Cuisine, Oh My Guts. Een andere optie is een maaltijdbox met verse ingrediënten van bijvoorbeeld: Marley Spoon, Ekomenu, 15gram, Foodbag, HelloFresh. In die box vindt u alle recepten met bijbehorende ingrediënten. Goed om te weten: u moet het nog wel zelf koken.

Hoe duur is het laten bezorgen van maaltijden?
De kosten van maaltijdbedeling in Elst zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een makkelijke diepvriesmaaltijd begint bij een bedrag van €5,95. Een koelverse maaltijd is al beschikbaar v.a. €7,75. Een wisselend dagmenu (voor-, hoofd en nagerecht) kan soms al gebracht worden voor €9,85. Altijd inclusief de levering. Aanbieders werken doorgaans met een minimale afname van bijvoorbeeld 3 – 6 gerechten p/week.

Kan ik kiezen voor warme levering aan huis?
Zeker, een warme maaltijd leveren in Elst wordt ook aangeboden. Deze dienst wordt aangeboden door erkende keukens en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt dagelijks vers klaargemaakt door een professionele kok. In dit dagmenu komen de volgende onderdelen terug: een soep of salade, een hoofdgerecht van aardappelen/pasta/rijst met 150 – 200 gram groenten, een stukje vlees of vis en indien gewenst een dessert. U kunt direct aanschuiven, u hoeft niets op te warmen. De warmhoudbakken wisselt u elke dag om.

Wie heeft recht op het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood kent u misschien ook nog als tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het is een speciale zorgpremie voor Vlamingen van 65 jaar en ouder met een beperkt inkomen en tevens fysieke of geestelijke problemen. Ervaart u problemen bij de avondmaaltijd (bereiding of consumering)? Dan kunt u misschien ook gebruik maken van financiële compensaties. De aanvraag doet u op Vlaanderen.be. Let op: uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) is hierbij noodzakelijk. Zie ook www.brakel.be.

Leave a Comment