Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Malle

Een dagelijkse gezonde maaltijd vermindert de kans op allerlei aandoeningen. Heeft u moeite met het doen van de boodschappen? Of bent u niet meer in staat om elke dag te koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Malle biedt voor veel ouderen uitkomst. De maaltijdleverancier brengt lekkere dagverse bereidingen bij mensen op leeftijd en hulpbehoevenden of gehandicapten. Bijvoorbeeld Vlaamse gerechten zoals Steak bearnaise tot heerlijke dagmenu’s zoals Varkensgebraad, schorseneren en krielaardappelen. Altijd vers bereid. Dit kunt u zelf opwarmen in de magnetron(oven) of microgolfoven). Op deze pagina vindt u praktische informatie over de meest gekozen soorten maaltijden en diëten. Ook bieden wij landelijke en plaatselijke traiteurs en vindt u een overzicht met interessante welkomstacties en proefpakketten.

maaltijd-aan-huis-malle

 • Ervaar het gemak van de dagelijkse koelverse maaltijden.
 • Een mooie optie voor drukke gezinnen, bejaarden en fysiek beperkte mensen.
 • Prijs per maaltijd begint bij ongeveer €5,25.
 • Altijd met voldoende groenten en voedingsstoffen.
 • Geen abonnement, vrijblijvend bestellen.
 • Ruime bestelmogelijkheden.
RegioAntwerpen
GemeenteMalle
PlaatsMalle
Postcode2390
Menu tipRunderlapje bearnaisesaus bloemkool en röst
Gemeentewebsitewww.malle.be

Voordelig eten aan huis in Malle?

Bekijk huidige acties en probeer voordelig maaltijden uit

Verse maaltijden aan huis in Malle (update mei 2023)

Veel Belgen op leeftijd eten doorgaans te weinig gezonde voeding. Dat komt met name naar voren bij fysieke klachten zoals hoge bloeddruk en botontkalking. Aan de andere kant zijn er senioren die geconfronteerd wordt met ondervoeding. Te lang doorlopen met deze voedingsproblemen kan gevolgen hebben zoals: lusteloosheid en bloedarmoede. Een gezonde routine in het dagelijkse eten is nodig. Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft hiervoor de voedingsdriehoek ontwikkeld. Is het te ingewikkeld geworden om zelf te voorzien in goed voeding? Er zijn verscheidene soorten magnetronmaaltijden die geschikt zijn voor bezorging aan huis. U kunt hierbij denken aan Vleesbrood van konijn met wortelen en gratin of Kabeljauw met garnaalsaus puree, venkel en tomaat. Hierna leest u hier meer over.

Informatie over vriesverse maaltijden

Kenmerkend van een vriesvers maaltijd is dat ze na het koken snel worden ingevroren. Dit geeft veel voordelen: voedingswaarden, smaak en vitamines blijven heel goed behouden. Niet natuurlijke toevoegingen (e-nummers, kunstmatige smaakstoffen etc) worden maar slechts sporadisch gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden zijn in de vrieskist maandenlang goed te houden. Het assortiment is standaard al erg groot. Altijd het gerecht van uw goesting.

 • Vrij van bewaarmiddelen kleur-, geur-, en smaakstoffen.
 • Lang houdbaar en snel opwarmen.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Malle is al mogelijk voor €5,50.

Gekoelde maaltijden: voordelen en info

De koks gebruiken voor deze dagverse maaltijden uitsluitend de meest verse ingrediënten. Iedere week keuze uit nieuwe gerechten. Met lekker veel groenten en weinig suiker en zout of andere toevoegingen. Koelvers gekookt eten kan je ongeveer een week bewaren in de koelkast. Er zijn meestal verscheidene door de weekse leverdagen (1 of 2 keer).

 • Zonder al te veel toevoegingen, suiker en zout.
 • Volop variatie in de menu’s.
 • Gemiddeld zijn de kosten van een koelvers gerecht zo’n €7,35 per dag.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Malle

De meeste ouderen zouden het fijn vinden om een langere periode thuis te kunnen wonen. Door middel van warme maaltijden aan huis kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Voor mensen op leeftijd kan het bedienen van een microgolfoven al een onhaalbare bezigheid zijn. Een rijke en uitgebalanceerde maaltijd is juist voor deze doelgroep van groot belang. Daarom kunt u een warme maaltijdservice inschakelen. Vaak kan men kiezen voor een dagmenu wat inhoudt: soep om mee te beginnen, een hoofdgerecht van aardappeltjes of rijst/pasta + voldoende groenten, een stukje vlees of vis en een klein dessert.

 • Tafeltje dekje bezorgt elke dag een warme maaltijd aan huis.
 • Meestal aangeboden door lokale zorginstellingen en keukens.
 • Een warm dagmenu aan huis kost tussen de €8,50 – €9,75.
warme-maaltijd-leveren-malle-2390

Dieetmaaltijden voor senioren

Moet u bepaalde soorten voeding eten vanwege een voedselallergie of om de kans op bepaalde ziektes te verkleinen? Ook dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Kampt u met een hoge bloeddruk of komen er hartproblemen of vaatziekten voor? Dan kunt u specifiek kiezen voor zoutarme maaltijden. Heeft u moeite met slikken of problemen tijdens het kauwen? Dan kunt u kiezen voor gemalen gerechten. Wilt u de strijd tegen de kilo’s voeren (afvallen)? Dan kunt u kiezen voor specifieke vetbeperkte gerechten. Wilt u werken aan spieropbouw? Ga dan specifiek op zoek naar eiwitrijk eten. Hieronder treft u een opsomming met de meest voorkomende diëten.

 • Glutenvrij: als oplossing voor glutenintolerantie.
 • Lactosevrij: bij de bereiding worden alternatieven voor zuivel gebruikt.
 • Zoutarm: verkleint de kans op verschillende hart- en vaatziekten.
 • Eiwitrijk: behoud van spierkracht en lichamelijke functie.
 • Gemalen: bij problemen met kauwen of slikken (orofaryngeale dysfagie). Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: gerechten met minder koolhydraten dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.
 • Diabetes: geschikt voor iedereen die rekening houdt met suikerziekte.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: draagt bij aan een goede en gezonde leefomgeving.

Door wie kan ik eten thuis laten leveren in Malle?

Wilt u eten in Malle bestellen? Er zijn verscheidene grote Vlaamse organisaties die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. In de opsomming hierna treft u enkele organisaties die mogelijk ook bij u bezorgen. Per leverancier vindt u meer informatie over de tarieven van de maaltijden.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Leveranciers en traiteurs in de regio

Behalve de genoemde erkende services zijn er ook op gemeentelijk niveau meerdere interessante opties (maaltijdbedeling). In de tabel hieronder vergelijkt u meerdere traiteurs, slagerijen, eetwinkels, speciaalzaken, verswinkels, restaurants waar u mogelijk terecht kunt voor een warme maaltijd aan huis. Klopt er iets niet? Een incorrecte vermelding verwijderen? Stuur uw suggesties dan per mail. Middels dit platform kunt ook aanbieders bekijken in Arendonk, Vosselaar, Ravels, Baarle-Hertog en Oud-Turnhout.

NaamAdresPostcodePlaats
Delicatessen Van PoppelAntwerpsesteenweg 3112390Malle
Traiteur GigiDennenlaan 182390Malle
De EikenLierselei 1732390Malle
De SmaakmakerijLammekensstraat 272390Malle
Catering RentLierselei 1752390Oostmalle
Tsa Traiteur Steven AdriaensenOude Baan 562390Malle
Tine’s StoofTurnhoutsebaan 512390Malle
HopeDelften 232390Westmalle
Plaatselijke horecabedrijven, verswinkels, cateraars, slagerijen en traiteurs voor maaltijdbezorging in Malle.

Gezond eten leveren in Malle?

Gezonde gerechten met lekker veel groenten die u thuis opwarmt

Lees alles over de gezonde voedingsdriehoek

Een gezond eetpatroon is vereist voor iedereen. Maar juist voor ouderen is een dagelijkse warme maaltijd met voldoende voedingsstoffen belangrijk. Bejaarde mensen kunnen nog wel eens te maken krijgen met verschillende lichamelijke en sociale veranderingen. De voedingsdriehoek kan daarbij richtinggevend zijn voor een verantwoord voedingspatroon. 3 uitgangspunten vormen de basis: een gerichte voorkeur voor plantaardig eten, vervang ongezonde snacks door gezonde alternatieven en matig je consumptie. In het stukje hieronder bieden wij praktijkvoorbeelden hoe u hier invulling aan kunt geven:

 • Neem elke dag voldoende drinkwater.
 • Dagelijkse kost: let erop dat u dagelijks minimaal 200 gram groente eet.
 • Men raadt aan te kiezen voor meer eiwitrijke voeding, noten en vruchten.
 • Probeer dagelijks minder vlees te eten: kies meer voor kip, vis en andere plantaardige producten en beperk de inname van bewerkt vlees.
 • Kijk uit met lege calorieën(zoals snoep/chips/chocolade en zoutjes).
 • Eet niet meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. Laat eten ook vooral een feest blijven.
 • Varieer en zoek alternatieven (gebruik specifiek groenten en fruit van het seizoen).
 • Kies bewust momenten waarop je gaat eten.

Voedingsproblemen bij 65-plussers
Ondervoeding is iets dat veelal speelt bij ouderen. Typische oorzaken zijn verminderde reuk en smaak, problemen met het gebit of mobiliteitsproblemen. De gevolgen kunnen onder andere zijn: futloosheid en vermoeidheid. Bijgaand vindt u praktische actiepunten om toch aan de energiebehoefte te voldoen:

 1. Eet meer kleine porties verdeeld over de dag met hoge voedingswaarden (macronutriënten).
 2. Kies voor energierijke voeding zoals kaas, worst, noten.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Denk aan gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over maaltijdbedeling

Welke aanbieders leveren maaltijden in Malle?
In de omgeving van Malle worden er door betrouwbare lokale zorgbedrijven en cateraars maaltijden aan huis geleverd. Ook leveren er meerdere grote traiteurs. Bekende namen zijn: Delimeal, Fresheo, Mealhero, Oh My Guts, Home Cuisine. U kunt ook kiezen voor een maaltijdbox van bijvoorbeeld: Ekomenu, Foodbag, 15gram, Simply You box, Marley Spoon. In die box vindt u alle recepten met bijbehorende ingrediënten. Het verschil is dat u hier nog wel zelf moet koken.

Wat zijn de onkosten van deze gerechten?
De tarieven van maaltijdbedeling in Malle zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een makkelijke diepvriesmaaltijd begint bij een bedrag van €5,75. Een lekkere koelverse maaltijd worden geleverd vanaf €7,75. Een warm dagmenu (met soep en dessert) bedraagt zo’n €9,5. Dat is inclusief verzendkosten. Er geldt wel een minimum afname van 4 – 6 gerechten per week.

Kan ik kiezen voor warme bezorging aan huis?
Jazeker, een warme maaltijd leveren in Malle behoort tot de opties. Dit kan worden aangevraagd bij kleinschalige slagerijen en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt dagelijks vers klaargemaakt op een centrale locatie. Als u het dagmenu besteld ontvangt u vaak een soep of salade, een hoofdgerecht dat bestaat uit aardappeltjes of rijst/pasta met groenten van het seizoen, vlees, vis, of iets vegetarisch en fruit of een toetje als nagerecht. Het hoeft niet in de microgolfoven. De afwas wordt ook voor u gedaan.

Hoe vraag ik het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood aan?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood is eigenlijk de vervanger van de THAB zorgbudget voor ouderen met een zorgnood. Die betreft een zorgpremie voor senioren met weinig geld en een verminderde zelfredzaamheid. Heeft u ook geduvel bij het eten bereiden en opeten? Dan kan u wellicht aanspraak maken op een subsidie voor maaltijden. Via Vlaanderen.be kan daarover meer info worden opgevraagd. Hiervoor heb je een elektronische identiteitskaart (eID) nodig. Zie ook www.malle.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment