Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Ham

Een dagelijkse gezonde maaltijd is belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Ben u niet in de gelegenheid een supermarkt te bezoeken? Of gaat het koken u niet meer zo gemakkelijk af? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Ham is een service die dan van pas kan komen. Een maaltijdleverancier brengt dagverse bereidingen bij 60 plussers en mensen die ondersteuning nodig hebben op zorggebied. Van Vlaamse maaltijden zoals Garnaalkroketten tot heerlijke menu’s als Kabeljauw in witte wijnsaus en preistamppot. 100% vers klaargemaakt. De maaltijden mag u zelf thuis verwarmen in de oven of microgolfoven. Op dit platform bekijkt u informatie over de veelgekozen type gerechten en diëten. Ook bieden wij een lijst met grootschalige en regionale cateraars en bieden we speciale proefmaaltijden en aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-ham

 • Ideaal: elke dag een verantwoorde maaltijd aan huis.
 • Een mooie optie voor drukke gezinnen, bejaarden en fysiek beperkte mensen.
 • Al verkrijgbaar vanaf €5,25.
 • Met veel groenten, vitamines en mineralen.
 • Alleen bestellen wanneer u dat wenst.
 • Bestellen kan telefonisch, online of met menulijsten.
RegioLimburg
GemeenteHam
PlaatsHam
Postcode3945
Popualir receptKipbrochette Ratatouille En Gebakken Aardappelen
Gemeentewebsitewww.ham.be

Eten aan huis in Ham?

Bekijk acties en vraag een proefgerecht aan

Verse maaltijden aan huis in Ham (update februari 2024)

Veel Vlamingen van 60 jaar en ouder eten nog niet voldoende gezond. We zien dit bijvoorbeeld terug aan fysieke klachten zoals een te hoge bloeddruk en verminderde spierkracht. Er zijn ook groepen bejaarden die te maken hebben met verschijnselen als flink ondergewicht. Zo’n voedingsprobleem vergroot het risico op vermoeidheid en bloedarmoede. Het eten van een dagelijkse gezonde maaltijd is noodzakelijk. Voor Vlamingen is hier ook de voedingsdriehoek in het leven geroepen. Gaat het koken niet meer zelfstandig? U hebt de keuze uit verscheidene senioren maaltijden die bij u thuisbezorgd kunnen worden. U kunt kiezen uit een ruim menu met onder andere Visfilet Pompoensaus Suikererwt Spinazie Kriel of Runderrollade Jus Bloemkool Bechamel Aardappelen. Bijgaand zetten we dit verder uiteen.

Informatie en kosten van vriesverse maaltijden

Direct na het kookproces gaan deze vriesvers maaltijden door de vriestunnel. Dat biedt klanten diverse voordelen: een lange houdbaarheid, smaak- en vitaminebehoud. Bewaarmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen of smaakversterkers worden maar slechts sporadisch gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden blijven maandenlang goed in de vriezer. Het assortiment is standaard al erg groot. Er zit vast iets van uw goesting bij.

 • Smaak, textuur, kleur en voedingswaarden blijven perfect bewaard.
 • Binnen een paar minuten een warme maaltijd.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Ham laat u al doen vanaf €5,75.

Gekoelde maaltijden: voordelen en info

Het assortiment dagverse maaltijden wordt gekookt met 100% verse producten. Iedere week keuze uit nieuwe gerechten. De menu’s zijn veelal vrij van kunstmatige toevoegingen of bewaarmiddelen. Koelverse producten kan je +/- 4 tot 7 dagen in de koelkast opslaan. De koerier rijdt dus langs op 1 of 2 tijdslots in de week.

 • Vitamines en mineralen blijven optimaal behouden.
 • Een veelzijdig aanbod dat ook geschikt is voor verschillende diëten.
 • Het laten bezorgen van koelverse gerechten laat je al doen voor €7,25 per warme maaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Ham

Veel mensen op leeftijd zouden het fijn vinden om een langere periode thuis te kunnen wonen. Met een service voor warme maaltijden aan huis kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Voor de wat oudere mensen kan het opwarmen van een maaltijd voor de nodige problemen zorgen. Een volledige maaltijd met veel voedingsstoffen is erg belangrijk voor deze mensen. Gelukkig kunt u een warme maaltijdservice inschakelen. Vaak kan men kiezen voor een dagmenu dat bestaat uit soep als voorgerecht, een hoofdgerecht met daarbij rijst, pasta of aardappelpuree + groenten van het seizoen, vlees, vis of een vleesvervanger en een dessert.

 • Deze tafeltje dekje service wordt dagelijks aan huis bezorgd.
 • Opwarmen in de microgolfoven niet meer nodig.
 • Het warme dagmenu laten bezorgen kost tussen de €8,85 – €10,50.
warme-maaltijd-leveren-ham-3945

Dieetmaaltijden die passen bij uw leefstijl

Zoekt u specifieke dieetmaaltijden vanwege een voedselallergie of voedselintolerantie? Ook dan kunt u zich verdiepen in de maaltijdservice. Heeft u te maken met een hoge bloeddruk of hypertensie of heeft u problemen gehad met hart en/of bloedvaten? Kies dan voor het assortiment zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer zo gemakkelijk slikken of zijn er gebits/kauw problemen vastgesteld? Dan kunt u kiezen voor gemalen gerechten. Bent u te zwaarlijvig? Dan is het vetbeperkte eten een goede keuze. Wilt u werken aan spieropbouw? In dat geval raden we eiwitrijke gerechten aan. In het onderstaande stukje treft u een opsomming met de meest voorkomende diëten.

 • Glutenvrij: een assortiment met maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij: veilig te eten voor mensen met lactose allergie.
 • Zoutarm: speciale maaltijden waarbij weinig zout is gebruikt.
 • Eiwitrijk: maaltijden die een hoog eiwitgehalte hebben.
 • Gemalen: zorgt dat ouderen voldoende energie en eiwitten binnenkrijgen. Ook vloeibare voeding behoort tot de mogelijkheden.
 • Koolhydraatarm: op een eenvoudige manier minder koolhydraten eten.
 • Diabetes: focus op volkorenproducten, peulvruchtenn, noten, zaden, pitten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: kies voor gerechten zonder vlees en vis.

Waar kan ik eten thuis laten leveren in Ham?

Wilt u eten in Ham bestellen? We onderscheiden diverse landelijke services met vaste bezorgers door heel Vlaanderen. Op deze pagina treft u verschillende bedrijven die doorgaans ook leveren bij u aan huis. Per aanbieder leest u meer meer informatie over de tarieven van de maaltijden.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale leveranciers en traiteurs

Behalve de getoonde toonaangevende leveranciers zijn er ook op gemeentelijk niveau meerdere interessante opties (maaltijdbedeling). In de bijgevoegde tabel vindt u Vlaamse eetwinkels, verswinkels, restaurants, traiteurs, cateraars, slagerijen waar u mogeijk kunt aankloppen voor een warme maaltijd aan huis. ZIjn wij een bedrijf vergeten? Een genoemd bedrijf verwijderen? Wij zijn blij met uw aanvullingen. Middels dit platform zoekt u ook naar aanbieders in Lommel, Gingelom, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Pelt.

NaamAdresPostcodePlaats
Pp-DiningPauwbroekstraat 13A3945Ham
Vanheel MariekStokerijstraat 843945Ham
De MarmietDorpsstraat 413950Bocholt
Boons BrunoViooltjensstraat 43945Ham
L’Nr CateringJagersweg 33950Bocholt
La FinesseFabriekstraat 503950Bocholt
Het KetelkeHamonterweg 1853950Bocholt
JumboKloosterstraat 33950Bocholt
Plaatselijke restaurants, horecabedrijven, cateraars, verswinkels en traiteurs voor maaltijdbezorging in Ham.

Gemakkelijk eten laten leveren in Ham?

Gevarieerde en evenwichtige maaltijden die u gemakkelijk kunt opwarmen

Richtlijnen gezond eten met de voedingsdriehoek

Een evenwichtige en uitgebalanceerde maaltijd is nodig voor jong en oud. Echter juist voor senioren is het eten van een gezonde en uitgebalanceerde warme maaltijd nog belangrijker. Als u ouder wordt kan dat resulteren in veranderende eetgewoonten en een andere sociale omgeving. De voedingsdriehoek kan je helpen richting een gezond en milieuverantwoord voedingspatroon. De driehoek steunt op 3 uitgangspunten: een gerichte voorkeur voor plantaardig eten, matig je consumptie van calorieën en voorkom onnodige voedselverspilling. In de onderstaande opsomming treft u aanbevelingen hoe u hier in het dagelijks leven aandacht aan kunt besteden:

 • Drink zoveel mogelijk water uit de kraan.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit, bij voorkeur van het seizoen.
 • Kies gezonde plantaardige eiwitbronnen als peulvruchten en noten.
 • Minderen met vlees eten: vis en gevogelte (kip) zijn gezonder en zorg dat u niet teveel rood/bewerkt vlees binnenkrijgt.
 • Wees voorzichtig met lege calorieën (zoals frisdrank, snacks en snoep).
 • Pas je voedingspatroon aan op je dagelijks leven. Geniet bovenal van je maaltijden.
 • Wissel elke dag van soort gerecht (bijvoorbeeld met een seizoenskalender).
 • Eet op vaste tijdstippen en samen met anderen.

Ouderen en voedingsproblemen
Ondervoeding bij ouderen is een groot probleem. Bijvoorbeeld door een verminderde eetlust, gebitsproblemen of dementie/vergeetachtigheid. De gevolgen kunnen bijv. zijn: een langzamer herstel. In de onderstaande blokken treft u drie suggesties om elke dag toch voldoende binnen te krijgen:

 1. In plaats van 3 maaltijden per dag, eet vaker kleine porties met voldoende vitaminen, mineralen, eiwitten en energie.
 2. Zorg voor voedsel met voldoende energie zoals vis (haring, paling, makreel, zalm) en volle melkproducten.
 3. Kies voor voeding dat makkelijk eetbaar is. O.a. vloeibare of gemalen voeding.

Veelgestelde vragen omtrent de maaltijdbedeling

Welke organisaties leveren maaltijden in Ham?
In en rondom Ham worden er door verscheidene plaatselijke cateringbedrijven, traiteurs en kleinschalige keukens maaltijden aan huis geleverd. Eveneens onderscheiden wij enkele landelijk actieve leveranciers. Bekende namen zijn: Crowd Cooks, Oh My Guts, Delimeal, Fresheo, Mealhero. Een alternatief is een verse maaltijdbox van bijvoorbeeld: Foodbag, HelloFresh, Simply You box, Marley Spoon, 15gram. In de box vindt u alle verse producten en recepten. U moet het nog wel zelf klaarmaken.

Wat zijn de onkosten van deze gerechten?
De prijzen van maaltijdbedeling in Ham zijn heel divers. Een lekkere diepvriesmaaltijd begint bij een bedrag van €5,75. Een makkelijke koelverse maaltijd kent een tarief dat begint bij €7,95. Een warm dagmenu (met voor- en nagerechtje) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,85. Dit is inclusief bezorgkosten. Leveranciers hanteren een minimum afname van 5 maaltijden per week.

Kan ik de maaltijden ook warm laten leveren?
Zeker, een warme maaltijd leveren in Ham wordt ook aangeboden. Dat wordt geregeld door kleinschalige verswinkels en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt dagelijks vers klaargemaakt door een professionele kok. Zo’n dagmenu bestaat o.a. uit: soep als starter, een hoofdgerecht inclusief aardappelen/pasta/rijst met een ruime portie groenten, vlees, vis of een vleesvervanger en een dessert. De gerechten hoeft u zelf niet meer op te warmen. Zelfs de afwas wordt gedaan voor u.

Wat houdt het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood in?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood werd vroeger tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden genoemd. Het is een zorgpremie voor 65-plussers met een lager inkomen en issues met zelfredzaamheid. Ervaart u hindernissen bij het klaarmaken en eten van uw maaltijd? Misschien kan u dan informeren naar een premie. Meer details hierover staan op Vlaanderen.be. Let op: uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) is hierbij noodzakelijk. Zie ook www.ham.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment