Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Zwijndrecht

Goede voeding is belangrijk voor een sterk lichaam én een heldere geest. Komt u niet meer wekelijks in de supermarkt? Of lukt het niet meer om te koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Zwijndrecht is het antwoord op veel van deze problematiek. Een maaltijdleverancier levert warme dagverse bereidingen bij 70-plussers en mensen die door ziekte of een beperking niet zelf kunnen koken. Onder andere Vlaamse gerechten zoals Witloof uit de oven met puree tot heerlijke dagmenu’s zoals Kippenbout Archiduc Saus Met Kroketten. Vers bereid, zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen. De gerechten kunnen worden opgewarmd in keukenapparatuur zoals oven of de microgolfoven. Op dit portaal leest u uitgebreide informatie over de veelgekozen soorten maaltijden en diëten. Ook bieden wij landelijke en lokale traiteurs en kunt u profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-zwijndrecht

 • Wekelijks gezonde maaltijden aan huis.
 • Ideaal wanneer u niet meer zelf kunt koken.
 • Prijs per maaltijd begint bij ongeveer €5,35.
 • Kiezen uit tientallen verschillende gerechten.
 • Geen abonnement maar alleen bestellen wanneer u dat wil.
 • Bestellen kan telefonisch, online of met menulijsten.
RegioAntwerpen
GemeenteZwijndrecht
PlaatsZwijndrecht
Postcode2070
Menu tipKnolseldersoep
Gemeentewebsitewww.zwijndrecht.be

Lekker en gezond eten aan huis in Zwijndrecht?

Bekijk welkomstacties en vraag proefmaaltijden aan

Verse maaltijden aan huis in Zwijndrecht (update november 2023)

Veel oudere inwoners van België eten doorgaans te weinig gezonde voeding. Dit kan leiden tot typische klachten zoals overgewicht en psychische klachten. Er zijn ook groepen bejaarden die juist te kampen hebben met permanent ondergewicht. Dit soort voedingsproblematiek leidt mogelijk tot een minder prettige energiebalans en complicaties bij ziekte. Veel variatie in de dagelijkse warme maaltijd is erg relevant. U kunt bijvoorbeeld de voedingsdriehoek gebruiken. Vind u het lastig om zelf deze richtlijnen te volgen? U hebt de keuze uit allerlei senioren maaltijden die bij u thuis geleverd kunnen worden. Kies uit een uitgebreid menu met o.a. Seldersoep of Varkensgebraad orloff met wortelen en aardappelgratin. Bijgaand geven we meer details.

Informatie over vriesverse maaltijden

Dit type (vriesverse maaltijd) wordt na het koken direct teruggevroren. Dat is natuurlijk erg gunstig: alles blijft lekker vers en lekker. Bewaarmiddelen of andere kunstmatige toevoegingen hoeven in mindere mate te worden gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden zijn maandenlang houdbaar. Ideaal om op voorraad te houden. U vindt zeker iets naar uw goesting.

 • Vrij van bewaarmiddelen kleur-, geur-, en smaakstoffen.
 • Lang houdbaar en snel opwarmen.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Zwijndrecht is al een mogelijkheid vanaf €5,95.

Meer informatie over gekoelde maaltijden

Worden bereid in grote professionele keukens met ingrediënten die doorgaans rechtstreeks van de teler, boer of producent komen. Groot voordeel is dat het menu per week wisselend is. Met lekker veel groenten en weinig suiker en zout of andere toevoegingen. Koelverse gerechten kan je plus minus 4 dagen tot 1 week gekoeld opslaan. Ze worden bezorgd op verscheidene door de weekse leverdagen (1 of 2 keer).

 • Bereid met de meest verse producten.
 • Elke week de keuze uit nieuwe vers gekookte gerechten.
 • Gemiddeld zijn de kosten van een koelvers gerecht zo’n €7,75 per gerecht.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Zwijndrecht

De meeste ouderen zouden het fijn vinden om een langere periode thuis te kunnen wonen. Dankzij warme maaltijden aan huis is dit dikwijls ook mogelijk. Voor ouderen kan het zelfstandig opwarmen van een maaltijd al problemen opleveren. Een rijke en gevarieerde maaltijd is juist voor deze doelgroep van groot belang. Gelukkig kunt u aanspraak maken op een warme maaltijdservice. Men biedt standaard een dagmenu met bijvoorbeeld: soep om mee te beginnen, een hoofdgerecht met pasta/rijst/aardappelen + groenten van het seizoen, vlees, vis of een vleesvervanger en indien gewenst een dessert.

 • Bij tafeltje dekje wordt het eten opgewarmd bij u thuisgebracht.
 • Vaak wordt het op een vast tijdstip geleverd.
 • Zo’n daghap/dagmenu kost ergens tussen de €8,95 & €10,25.
warme-maaltijd-leveren-zwijndrecht-2070

De verschillende dieetmaaltijden

Heeft u een voorkeur voor bepaalde voeding vanwege bepaalde medische redenen? Ook dan staat de maaltijdservice voor u klaar. Heeft u bijvoorbeeld last van hoge bloeddruk of heeft u problemen gehad met hart en/of bloedvaten? Dan zijn er speciale zoutarme maaltijden. Gaat het slikken niet meer zo makkelijk of zijn er gebits/kauw problemen vastgesteld? Dikwijls vindt u ook gemalen maaltijden terug op het menu. Zou u graag wat minder willen wegen (afvallen)? Kies dan voor vetbeperkte maaltijden. Wilt u werken aan spieropbouw? Selecteer dan de menu’s met veel eiwitten en energie. Hieronder vindt u meer informatie over de belangrijkste soorten diëten.

 • Glutenvrij: volledig glutenvrije gerechten voor bejaarden met coeliakie.
 • Lactosevrij: maaltijden die geschikt zijn voor mensen met een lactose intolerantie.
 • Zoutarm: verkleint de kans op een te hoge bloeddruk.
 • Eiwitrijk: voornamelijk interessant bij operaties, revalidatie en sport.
 • Gemalen: bevordert de eetlust en stimuleert het energiepeil. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: minder pieken van de bloedsuikerspiegel, stabieler insulineniveau.
 • Diabetes: maaltijden met verse groenten, noten, zaden en pitten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: een lagere bloeddruk en een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bij welke leverancier kan ik eten thuis laten leveren in Zwijndrecht?

Wilt u eten in Zwijndrecht bestellen? We onderscheiden meerdere Belgische keukens met vaste bezorgers door heel Vlaanderen. Hieronder check u enkele organisaties die doorgaans ook leveren bij u aan huis. Per aanbieder vindt u in deze tabel details over de kosten en het type aanbod.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Regionale traiteurs en leveranciers

Naast de meerdere grote bezorgdiensten zijn er ook op plaatselijk niveau meerdere mogelijkheden (maaltijdbedeling). In dit overzicht doorzoekt u enkele traiteurs, verswinkels, slagerijen, speciaalzaken, restaurants, eetwinkels die ondersteuning kunnen bieden bij een warme maaltijd aan huis. Mist er nog een aanbieder? Een verwijdering laten doorvoeren? Wij ontvangen uw aanvullingen graag per e-mail. Op onze website vindt u ook leveranciers in Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst, Antwerpen en Kraainem.

NaamAdresPostcodePlaats
House Of IntelligencePastoor Coplaan 2642070Burcht
De Lekkere WekkerPastoor Coplaan 280/V0012070Burcht
Man FongDorp West 232070Zwijndrecht
KokerilVerbindingstraat 1592070Burcht
ValyMolenstraat 262070Zwijndrecht
De Lekkere WekkerHeidestraat 2032070Zwijndrecht
PrimaLaarstraat 113-1152070Zwijndrecht
PoltimaNeerstraat 1642070Zwijndrecht
Lokale restaurants, cateraars, slagerijen, horecabedrijven en traiteurs voor maaltijdbezorging in Zwijndrecht.

Eten aan huis laten leveren in Zwijndrecht?

Gevarieerde en evenwichtige maaltijden die u gemakkelijk kunt opwarmen

Tips en advies m.b.t. de voedingsdriehoek

Een gezond eetpatroon is erg belangrijk voor jong en oud. Maar juist voor ouderen is het helemaal belangrijk om dagelijks een evenwichtige warme maaltijd te eten. Als u ouder wordt krijgt u ook te maken met ongemakkelijk op lichamelijk en sociaal/geestelijk gebied. De voedingsdriehoek kan daarbij richtinggevend zijn voor een meer gezonde en milieuverantwoorde leefstijl. Het model gaat uit van 3 uitgangspunten: een gerichte voorkeur voor plantaardig eten, een beperking van de calorie-inname en probeer geen voeding te verspillen. In het overzicht hieronder vertrekken we praktijkvoorbeelden hoe u dit proces kunt integreren in uw eigen leefritme:

 • Blijft gehydrateerd met normaal water.
 • Dagelijkse kost: probeer zoveel mogelijk van het seizoen te eten.
 • Kies voor gezonde plantaardige eiwitbronnen zoals peulvruchten, noten en zaden.
 • Minderen met vlees eten: kies vaker voor gevogelte, vis en eieren en zorg dat u niet teveel rood/bewerkt vlees binnenkrijgt.
 • Focus op het verminderen van lege calorieën (bijvoorbeeld fris, snoepgoed en vetrijke voeding).
 • Eet niet meer dan je lichaam nodig heeft. Laat eten ook vooral een feest blijven.
 • Wissel elke dag van soort gerecht (koop een kookboek).
 • Leg gezonde producten in het zicht.

Ouderen en voedingsproblemen
Ondervoeding bij ouderen is een groot probleem. Typische oorzaken zijn minder smaak, problemen met het gebit of dementie/vergeetachtigheid. Problemen die kunnen ontstaan kunnen bijvoorbeeld zijn: afname van de kwaliteit van leven. Bijgaand doorzoekt u meerdere tips om te zorgen voor een gezond voedingspatroon:

 1. Eet gedurende dag meerdere kleinere porties met belangrijke voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, eiwitten en energie).
 2. Kies voor energierijke voeding zoals volle melkproducten.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Onder andere gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Meest gestelde vragen + antwoorden over maaltijdbedeling

Welke organisaties leveren maaltijden in Zwijndrecht?
In en nabij Zwijndrecht worden er door meerdere gemeentelijke vrijwilligersorganisaties, cateraars en traiteurs maaltijden aan huis geleverd. Eveneens onderscheiden wij enkele landelijke aanbieders. Innovatieve bedrijven zijn bijv: Mealhero, Crowd Cooks, Delimeal, Oh My Guts, Home Cuisine. Een mogelijk alternatief is een maaltijdbox met verse ingrediënten van bijvoorbeeld: Foodbag, Simply You box, Ekomenu, Marley Spoon, 15gram. In de box vindt u alle verse producten en recepten. Het is wel de bedoeling dat u het zelf klaarmaakt.

Wat zijn de onkosten van deze gerechten?
De prijzen van maaltijdbedeling in Zwijndrecht kunnen sterk wisselen. Een gezonde diepvriesmaaltijd kost per portie zo’n €5,35. Een goede koelverse maaltijd worden geleverd vanaf €7,75. Een warm dagmenu (met voor- en nagerechtje) bedraagt zo’n €9,25. Dit is met leveringskosten. Belangrijk: er geldt een minimale afname van bijvoorbeeld 3 – 5 maaltijden.

Kan ik de maaltijden ook warm laten leveren?
Ja, een warme maaltijd leveren in Zwijndrecht is mogelijk. Dat wordt geregeld door regionale restaurants en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt door koks vers gemaakt met seizoensproducten. In dit dagmenu komen de volgende onderdelen terug: soep om mee te beginnen, een hoofdgerecht inclusief rijst, pasta of aardappelpuree met voldoende groenten, gebakken vis of vlees en een dessert na. Opwarmen hoeft niet. De vuile vaat wordt weer bij u opgehaald.

Wat is het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Het zogenoemde zorgbudget voor ouderen met een zorgnood noemden we vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het gaat hier om de zorgpremie voor mensen op leeftijd met minimale financiële middelen en en ten minste 7 punten op de schaal van redzaamheid. Heeft u ook ellende bij de bereiding of het eten van de avondmaaltijd? Misschien kan u dan informeren naar financiële hulp. De aanvraag doet u op Vlaanderen.be. Daarbij heeft u de elektronische identiteitskaart (eID) en kaartlezer nodig. Zie ook www.zwijndrecht.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment