Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen De Klinge

Een gevarieerd eetpatroon draagt bij aan een gezond en fit lichaam. Kost het doen van boodschappen in de supermarkt veel moeite? Of wilt/kunt u niet meer zelfstandig koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in De Klinge is het antwoord op veel van deze problematiek. Een maaltijdleverancier brengt betaalbare dagverse bereidingen bij ouderen en mensen die door ziekte of een beperking niet zelf kunnen koken. Denk aan Vlaamse recepten zoals Stoofvlees met frieten tot smaakvolle menu’s als Konijn op grootmoeders wijze met wortelpuree. Bereid met kraakverse producten. U kunt het eenvoudig opwarmen in de magnetron(oven) of microgolfoven). Aan de hand van onze site vindt u nuttige informatie over de veelgekozen soorten maaltijden en diëten. Ook tonen wij populaire landelijke en plaatselijke traiteurs en kan u zoeken naar proefmaaltijden en aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-de-klinge

 • Ideaal: elke dag een verantwoorde maaltijd aan huis.
 • Ideaal wanneer u niet meer zelf kunt koken.
 • De gerechten haalt u al in huis vanaf €5,95.
 • Kies uit tientallen (wereld)gerechten.
 • U sluit een flexibel lidmaatschap af zonder verplichtingen.
 • Persoonlijke service via verschillende kanalen.
RegioOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
PlaatsDe Klinge
Postcode9170
Popualir receptPenne met kaassaus Hamblokjes
Gemeentewebsitewww.sint-gillis-waas.be

Eten aan huis in De Klinge?

Bekijk acties en vraag proefmaaltijden aan

Verse maaltijden aan huis in De Klinge (update mei 2023)

Veel Vlamingen van 60 jaar en ouder eten doorgaans te weinig gezonde voeding. Dit kan leiden tot welvaartsziektes zoals extreem overgewicht en verminderde spierkracht. Aan de andere kant zijn er senioren die juist te kampen hebben met flink ondergewicht. Een tekort aan voeding resulteert vaak in lusteloosheid en andere klachten in het lichaam. Een gezonde routine in het dagelijkse eten is onmisbaar. Wat is nu gezond eten? De voedingsdriehoek geeft meer uitleg. Vind u het lastig om zelf deze richtlijnen te volgen? Wij onderscheiden allerlei magnetronmaaltijden die bij u thuis geleverd kunnen worden. U kunt denken aan Scharrolletjes dugléré met erwten en spinazie en puree of Pasta met zalm en prei. In het stukje hieronder leest u meer over de belangrijkste maaltijdvormen.

Vriesverse maaltijden

Deze vriesverse maaltijden ontvangt men bevroren aan huis. Dit geeft veel voordelen: smaak, kleur en geur blijven heel goed behouden. Bewaar-, geur-, kleur-, of smaakstoffen worden maar slechts sporadisch gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden kunt u gemakkelijk voor een lange periode in de vriezer bewaren. Ook gewoon handig om op voorraad te hebben. U vindt zeker iets naar uw goesting.

 • Alles blijft vers zonder bewaarmiddelen.
 • Ruime keuze in smaken en diëten.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in De Klinge is al mogelijk voor €5,95.

Gekoelde maaltijden

Dagverse maaltijden worden bereid met ingrediënten die doorgaans rechtstreeks van de teler, boer of producent komen. Er is veel variatie in het menu. Met lekker veel groenten en weinig suiker en zout of andere toevoegingen. Dagvers gekookte producten kan je gemiddeld 5 tot 6 dagen in de koelkast bewaren. Ze worden uitgeleverd op verschillende bezorgdagen per week.

 • Bomvol groenten, eiwitten en gezonde vetten.
 • Elke week de keuze uit nieuwe vers gekookte gerechten.
 • Doorgaans betaal je voor een koelvers gerecht +/- €7,25 per maaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in De Klinge

Veel Belgen geven de voorkeur aan langer thuis wonen met ondersteuning. Met warme maaltijden aan huis is die mogelijkheid een stuk zekerder. Voor de wat oudere mensen kan ook het opwarmen van een gerecht een ingewikkelde klus zijn. Een voedzame en groenterijke maaltijd is in het bijzonder voor deze doelgroep heel belangrijk. Juist voor die momenten is er een warme maaltijdservice met uitgebreide ondersteuning. Vaak kan men kiezen voor een dagmenu met onder andere: een een soep of salade, een hoofdgerecht dat bestaat uit aardappelen/pasta/rijst + verschillende groenten, vis, vlees of gevogelte en fruit of een toetje als nagerecht.

 • De tafeltje dekje service is het meest uitgebreide maaltijdconcept.
 • Opwarmen in de microgolfoven niet meer nodig.
 • Het warme dagmenu laten bezorgen kost tussen de €8,85 – €10,25.
warme-maaltijd-leveren-de-klinge-9170

De verschillende dieetmaaltijden

Leeft u volgens een specifiek dieet vanwege uw gezondheid? Bij een maaltijdservice kan dan gekeken worden naar individuele oplossingen. Heeft u te maken met een hoge bloeddruk of hypertensie of heeft u hartklachten (gehad)? Dan kunt u specifiek kiezen voor zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer makkelijk slikken of heeft u weinig kracht om te kauwen? Dan kunnen gemalen gerechten een uitkomst bieden. Wilt u enkele kilo’s verliezen? Probeer dan eens een tijd de vetbeperkte gerechten. Bent u aan het herstellen? Kies dan voor eiwitrijke maaltijden. In de onderstaande blokken lopen wij enkele belangrijke diëten nog eens langs.

 • Glutenvrij: als oplossing voor glutenintolerantie.
 • Lactosevrij: veilig te eten voor mensen met lactose allergie.
 • Zoutarm: kies voor deze gerechten als u slechts weinig zout wilt eten.
 • Eiwitrijk: voor het behoud van uw spiermassa en conditie.
 • Gemalen: bevordert de eetlust en stimuleert het energiepeil. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: wanneer u worstelt met overtollige kilo’s.
 • Diabetes: focus op volkorenproducten, peulvruchtenn, noten, zaden, pitten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: ook zonder vlees en vis kunt u heel gezond eten.

Bij welke leverancier kan ik eten thuis laten leveren in De Klinge?

Wilt u eten in De Klinge bestellen? Er zijn velerlei grotere traiteurs die overal in Vlaanderen kunnen bezorgen. Op deze pagina treft u Vlaamse keukens die doorgaans ook leveren bij u aan huis. Per organisatie treft u ten aanzien van het type aanbod en de vanafprijzen.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale keukens en traiteurs

Los van de verscheidene grotere organisaties zijn er ook op gemeentelijk niveau diverse cateraars om uit te kiezen (maaltijdbedeling). In de bijgevoegde tabel doorzoekt u toonaangevende verswinkels, slagerijen, restaurants, cateraars, speciaalzaken, traiteurs waar u mogeijk kunt aankloppen voor een warme maaltijd aan huis. ZIjn wij een bedrijf vergeten? Een vermelding verwijderen? Wij zijn blij met uw aanvullingen. A.d.h.v. dit portaal bekijkt u ook leveranciers in Bazel, Eksaarde, Tielrode, Rupelmonde en Daknam.

NaamAdresPostcodePlaats
WindelsPolenlaan 549170De Klinge
MirandusPolderstraat 199170Meerdonk
Créateur CulinairEeckbergstraat 609170Sint-Gillis-Waas
Restaurant ‘T MolekenDagsterrestraat 29170Sint-Gillis-Waas
Traiteur RonnyKluizenmeersen 179170Sint-Gillis-Waas
Keurslagerij NoordijkKerkstraat 449170Sint-Gillis-Waas
Kwaliteitsslagerij DirkKlingedorp 619170Sint-Gillis-Waas
De PommerieGeinsteindestraat 49170Sint-Pauwels
Plaatselijke verswinkels, horecabedrijven, slagerijen, restaurants en traiteurs voor maaltijdbezorging in De Klinge.

Eten aan huis leveren in De Klinge?

Verse en gezonde maaltijden die u zelf kunt opwarmen

Tips en advies m.b.t. de voedingsdriehoek

Een gezond eetpatroon is onmisbaar voor iedereen. Echter juist ook voor mensen op leeftijd is een rijke en evenwichtige warme maaltijd erg belangrijk. Als u ouder wordt kan dat resulteren in verschillende lichamelijke en sociale veranderingen. De voedingsdriehoek kan dan als input worden gebruikt voor een eetpatroon dat gezond en milieubewust is. De 3 uitgangspunten zijn: eet meer plantaardig, een vermindering van het aantal dagelijkse calorieën en voorkom zoveel mogelijk voedselverlies. In de volgende lijst bieden wij praktijkvoorbeelden hoe u dit zelfstandig kunt inbedden in uw dagelijks leven:

 • Blijft gehydrateerd met normaal water.
 • Dagelijkse kost: eet zoveel mogelijk groenten van het seizoen.
 • Probeer meer noten, peulvruchten en granen te eten.
 • Verminder de vleesconsumptie: kies vaker voor een vegetarisch gerecht en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Focus op het verminderen van lege calorieën (bijvoorbeeld fris, snoepgoed en vetrijke voeding).
 • Eet niet onnodig veel. Geniet van wat je eet.
 • Speel zoveel mogelijk met verschillende groenten (koop een kookboek).
 • Eet bewust en met mate (op de juist momenten).

Voedingsproblemen bij senioren
Bij senioren speelt ondervoeding een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door verminderde reuk en smaak, problemen met het gebit of doordat men afhankelijk wordt van anderen. De consequenties zijn bijv: verhoogde mortaliteit. In het stukje hieronder vergelijkt u verschillende tips en tricks om de kans op ondervoeding te verkleinen:

 1. Eet regelmatig kleine porties voeding met een optimale balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.
 2. Neem energierijke producten zoals noten en volle melkproducten.
 3. Kies voor voeding dat makkelijk eetbaar is. Als bijv. gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Vragen en antwoorden (FAQ) aangaande maaltijdbedeling

Welke organisaties leveren maaltijden in De Klinge?
In en nabij De Klinge worden er door verschillende lokaal georiënteerde vrijwilligersorganisaties, cateraars en traiteurs maaltijden aan huis geleverd. Eveneens zijn er een aantal landelijk actieve keukens. Populaire opties zijn: Fresheo, Delimeal, Mealhero, Crowd Cooks, Oh My Guts. U kunt ook kiezen voor een lekkere maaltijdbox van: Marley Spoon, 15gram, Ekomenu, HelloFresh, Foodbag. In deze box zitten alle losse ingrediënten. Het is wel de bedoeling dat u het zelf klaarmaakt.

Wat zijn de onkosten van deze gerechten?
De kosten van maaltijdbedeling in De Klinge zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een gezonde diepvriesmaaltijd kost om en nabij de €5,35. Een lekkere koelverse maaltijd kunnen al bezorgd worden voor €7,5. Een individueel dagmenu (met voorgerecht en vla / fruit) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,85. Dit is inclusief verzending. Leveranciers hanteren een minimumafname van 3, 4, 5 of 6 gerechten per week.

Ik wil het eten warm geleverd krijgen, kan dat?
Zeker, een warme maaltijd leveren in De Klinge is een mogelijkheid. Dit kan worden aangevraagd bij erkende eetwinkels en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt door koks vers gemaakt door een professionele kok. In dit dagmenu komen de volgende onderdelen terug: soep, een hoofdgerecht zoals een aardappelproduct, rijst of pasta met seizoensgebonden groenten, vis, vlees of gevogelte en een klein dessert. Het hoeft niet in de microgolfoven. De vuile vaat wordt weer bij u opgehaald.

Hoe vraag ik het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood aan?
Het zogenoemde zorgbudget voor ouderen met een zorgnood noemden we vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het betreft een zorgpremie voor ouderen met minimale financiële middelen en een verminderde zelfredzaamheid. Heeft u ook belemmeringen bij het klaarmaken en eten van uw maaltijd? Misschien kan u dan informeren naar een subsidie voor maaltijden. Op Vlaanderen.be is meer relevante informatie te vinden. Zorg dat u uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) bij de hand hebt. Zie ook www.sint-gillis-waas.be.

Leave a Comment