Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Ettelgem

Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is van groot belang voor uw algehele gezondheid. Heeft u geen supermarkt in de directe omgeving? Of gaat het koken moeilijk? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Ettelgem kan uitkomst bieden. De maaltijdleverancier bezorgt betaalbare dagverse bereidingen bij 60 plussers en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Vlaamse klassiekers als Gehaktballetjes met krieken tot smaakvolle menu’s als Varkensmedaillon met Blackwell bloemkool -broccoli en frieten. Altijd vers bereid. Op de omdoos leest u meer informatie over verwarmen in de microgolfoven/magnetron, oven of in de pan. Via onze blogs bieden wij informatie over de populaire type gerechten en diëten. Ook biden wij inzicht in bekende en lokale leveranciers en bekijkt u welkomstaanbiedingen en proefboxen.

maaltijd-aan-huis-ettelgem

 • Elke week verse en gezonde maaltijden in huis.
 • Met name gekozen door senioren en kwetsbaren.
 • Een maaltijd is er al vanaf €5,5.
 • Lekker, voedzaam en gevarieerde gerechten.
 • U geeft zelf aan wanneer u wel of geen nieuwe maaltijden wil ontvangen.
 • Bestellen kan telefonisch, online of met menulijsten.
RegioWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
PlaatsEttelgem
Postcode8460
Menu tipGegratineerde visfilet met andijviepuree
Gemeentewebsitewww.oudenburg.be

Snel en goedkoop eten aan huis in Ettelgem?

Bekijk aanbiedingen en vraag vrijblijvend proefmaaltijden aan

Verse maaltijden aan huis in Ettelgem (update maart 2023)

Veel oudere inwoners van België eten doorgaans te weinig gezonde voeding. Dat kan uitmonden in fysieke klachten zoals obesitas en zwakkere spieren. Aan de andere kant zijn er senioren die juist lijden aan ondervoeding. Een tekort aan voeding draagt bij aan meer vermoeidheid en een verminderde weerstand. Het brengen van voldoende afwisseling en gezonde eetgedrag is hoognodig. Een goed uitgangspunt hiervoor is de voedingsdriehoek. Vind u het lastig om zelf deze richtlijnen te volgen? Tegenwoordig zijn er verscheidene soorten opwarmmaaltijden die geschikt zijn voor bezorging aan huis. Kies zelf uit heerlijke gerechten als Heek Tomaat Kruidenkaas Bloemkool Broccoli Puree of Kipbrochette ratatouille met gebakken aardappelen. in de 3 boxen hieronder geven we meer details.

Meer informatie over vriesverse maaltijden

Direct na het kookproces gaan deze vriesvers maaltijden door de vriestunnel. Dat is bijzonder interessant: de smaak en voedingswaarden blijven perfect bewaard. Bewaarmiddelen of andere kunstmatige toevoegingen zul je dan ook weinig tegenkomen. Kant en klare diepvries gerechten hebben als voornaamste voordeel dat ze lang houdbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende smaken. Er zit vast iets van uw goesting bij.

 • Geur, kleur en smaak blijven behouden.
 • Ruime keuze in smaken en diëten.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Ettelgem is al mogelijk voor €5,25.

De voordelen van een gekoelde maaltijd

De koks gebruiken voor deze dagverse maaltijden uitsluitend lokale en verse ingrediënten. Vaak wordt er gekookt met seizoensproducten. De menu’s zijn veelal vrij van kunstmatige toevoegingen of bewaarmiddelen. Koelverse gerechten kan je om en nabij 4 dagen tot 1 week gekoeld opslaan. De levering vindt plaats op verschillende bezorgdagen per week.

 • Dagvers bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Elke week weer nieuwe gerechten om uit te kiezen.
 • Over het algemeen zijn de kosten van koelverse gerechten zo’n €7,25 per maaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Ettelgem

Veel senioren willen de stap naar een zorglocatie zo lang mogelijk uitstellen. Met warme maaltijden aan huis is dit vaak mogelijk. Voor ouderen kan het opwarmen van een maaltijd al problemen opleveren. Een rijke maaltijd met veel voedingsstoffen is iets waar iedereen naar uit kan kijken. Om die reden kunt u kiezen voor een warme maaltijdservice. Doorgaans bieden ze een dagmenu met een soep als starter, een hoofdgerecht met een aardappelproduct, rijst of pasta + verschillende groenten, gebakken vis of vlees en een klein dessert.

 • Met tafeltje dekje ontvangt u thuis een warme maaltijd.
 • De koerier heeft ook een sociale en signaleringsfunctie.
 • Zo’n daghap/dagmenu kost ergens tussen de €8,35 en €10,50.
warme-maaltijd-leveren-ettelgem-8460

Dieetmaaltijden passend bij uw leefstijl

Heeft u van de diëtist bepaalde instructies gekregen vanwege een allergie of intolerantie? Ook dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Heeft u een hoge bloeddruk of zijn er bij u vaatproblemen of hartritmestoornis vastgesteld? Om uw zoutinname te beperken zijn er specifieke zoutarme maaltijden. Heeft u moeite met slikken of heeft u weinig kracht om te kauwen? Meestal worden er ook gemalen maaltijden thuisbezorgd. Wilt u enkele kilo’s verliezen? Dan kunt u kiezen voor specifieke vetbeperkte gerechten. Kampt u met ondervoeding? Selecteer dan de menu’s met veel eiwitten en energie. In het gedeelte hieronder lopen wij enkele belangrijke diëten nog eens langs.

 • Glutenvrij: als oplossing voor glutenintolerantie.
 • Lactosevrij: wanneer uw lichaam te weinig lactase aanmaakt.
 • Zoutarm: kies voor deze gerechten als u slechts weinig zout wilt eten.
 • Eiwitrijk: voor behoud van spierkracht.
 • Gemalen: indien het kauwen en/of slikken moeilijker gaat. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: gerechten met minder koolhydraten dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.
 • Diabetes: ingrediënten en recepten geschikt voor mensen met suikerziekte.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: minder vlees en vis consumeren is goed voor het milieu.

Door wie kan ik eten thuis laten leveren in Ettelgem?

Wilt u eten in Ettelgem bestellen? We onderscheiden verscheidene Vlaamse cateraars die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. In de tabel hieronder vergelijkt u populaire cateraars die doorgaans ook leveren bij u aan huis. Per organisatie bieden wij info over welke soort maaltijden er beschikbaar zijn en wat deze kosten.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale keukens en traiteurs

Behalve de genoemde grote organisaties zijn er ook op regionaal niveau diverse restaurants, traiteurs en verswinkels actief (maaltijdbedeling). In dit overzicht bekijkt u Vlaamse restaurants, traiteurs, slagerijen, verswinkels, speciaalzaken, cateraars waar u mogeijk kunt aankloppen voor een warme maaltijd aan huis. ZIjn wij een bedrijf vergeten? Een outdated vermelding verwijderen? Wij ontvangen uw aanvullingen graag per e-mail. Op warmemaaltijden.be zoekt u ook naar aanbieders in Sint-Pieters-Kapelle, Westende, Schore, Slijpe en Lombardsijde.

NaamAdresPostcodePlaats
Niko LebekeDorpsstraat 128460Ettelgem
Frans NvBlekerijstraat 88460Oudenburg
Jeroen & AnneleenHoogstraat 58460Oudenburg
Steffi KaashandelEttelgemsestraat 888460Oudenburg
Vandeputte ThibaultVerhelststraat 148460Oudenburg
Yane & KjellMarktplein 98460Oudenburg
MagnusPlassendale 178460Oudenburg
KippenhokZeeweg 1358460Oudenburg
Regionale verswinkels, restaurants, slagerijen, horecabedrijven en traiteurs voor maaltijdbezorging in Ettelgem.

Snel en voordelig eten leveren in Ettelgem?

Gemakkelijk opwarmen met de microgolfoven

Tips en advies m.b.t. de voedingsdriehoek

Goed eten is noodzakelijk voor jong en oud. Maar juist voor ouderen is gezond en gevarieerde warme maaltijd essentieel. Als u ouder wordt krijgt u ook te maken met veranderingen op lichamelijk en sociaal gebied. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel voor een bewust, gezond en duurzaam voedingspatroon. 3 uitgangspunten vormen de basis: een gerichte voorkeur voor plantaardig eten, laat ongezonde snacks zoveel mogelijk liggen en voorkom zoveel mogelijk voedselverlies. In het volgende gedeelte leest u adviezen hoe u dit zelfstandig kunt inbedden in uw dagelijks leven:

 • Drink dagelijks minimaal 2 liter water.
 • Dagelijkse kost: eet zoveel mogelijk volgens het seizoen.
 • Kies vaker voor bonen, kikkererwten en andere peulvruchten i.p.v. vlees.
 • Verminder de vleesconsumptie: kies 2 of 3 keer per week voor een vegetarische maaltijd in plaats van rood en bewerkt vlees.
 • Kijk uit met lege calorieën(zoals frisdrank, snacks en snoep).
 • Eet niet meer dan je lichaam nodig heeft. Gun jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting.
 • Wissel elke dag van soort gerecht (eet zoveel mogelijk met het seizoen mee).
 • Plan je dagelijkse maaltijden goed in.

Voedingsproblemen bij ouderen
Bij senioren speelt ondervoeding een belangrijke rol. Typische oorzaken zijn minder smaak, tand- en kiespijn of door eenzaamheid. Problemen die kunnen ontstaan kunnen onder andere zijn: meer medicatiegebruik. Bijgaand vergelijkt u drie suggesties om te zorgen voor een gezond voedingspatroon:

 1. Eet vaker kleine porties met voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten.
 2. Zorg voor voedsel met voldoende energie zoals Volle melkproducten, roomijs, slagroom.
 3. Kies voor voeding die u makkelijk kunt consumeren. Als bijvoorbeeld gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over maaltijdbedeling

Wie leveren maaltijden in Ettelgem?
In en rondom Ettelgem worden er door verscheidene kleinschalige keukens, cateraars en zorginstellingen maaltijden aan huis geleverd. Ook kunt u kiezen uit grote Vlaamse leveranciers. Dit zijn onder andere: Delimeal, Mealhero, Oh My Guts, Fresheo, Crowd Cooks. Een mogelijk alternatief is een maaltijdbox van bijvoorbeeld: Ekomenu, Simply You box, Foodbag, Marley Spoon, HelloFresh. De box bevat alle benodigde ingrediënten en recepten. Let op: u moet het gerecht nog wel zelf bereiden.

Wat zijn de prijzen van deze gerechten?
De prijzen van maaltijdbedeling in Ettelgem zijn heel divers. Een goede diepvriesmaaltijd is al te bestellen voor €5,75. Een goede koelverse maaltijd kunnen al bezorgd worden voor €7,75. Een wisselend dagmenu (voor-, hoofd en nagerecht) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,85. Dit is met leveringskosten. Er geldt wel een afname van minimaal 3 of meer gerechten per week.

Kan ik kiezen voor warme bezorging aan huis?
Jazeker, een warme maaltijd leveren in Ettelgem wordt ook aangeboden. Dat wordt geregeld door gemeentelijke eetwinkels en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt door koks vers gemaakt door een professionele kok. In dit dagmenu komen de volgende onderdelen terug: soep als voorgerecht, een hoofdgerecht inclusief aardappeltjes of rijst/pasta met een ruime portie groenten, een stukje vlees of vis en een dessert na. Opwarmen hoeft niet. De afwas wordt ook voor u gedaan.

Wie heeft recht op het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood heette vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het is een zorgpremie voor hulpbehoevenden van 65 jaar en ouder met minimale financiële middelen en issues met zelfredzaamheid. Ondervindt u hindernissen bij de warme maaltijd (koken of opeten)? Probeer dan te zoeken naar opties voor financiële ondersteuning. U kunt deze aanvraag doen op Vlaanderen.be. Hierbij hebt u een elektronische identiteitskaart (eID) met kaartlezer en pincode nodig. Zie ook www.oudenburg.be.

Leave a Comment