Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Rotselaar

Een dagelijkse gezonde maaltijd draagt bij aan een gezond en fit lichaam. Kost het doen van boodschappen in de supermarkt veel moeite? Wilt u liever niet meer zo lang in de keuken staan? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Rotselaar kan dan een hoop werk uit handen nemen. Een maaltijdleverancier levert voedzame dagverse bereidingen bij senioren en mensen die ondersteuning nodig hebben op zorggebied. Van Vlaamse specialiteiten als Vol-au-vent tot overheerlijke menu’s als Preisoep. Bereid met kraakverse producten. U kunt het eenvoudig opwarmen in de microgolfoven/magnetron of oven. Op warmemaaltijden.be checkt u belangrijke informatie over de veelgekozen type gerechten en diëten. Ook vindt u hier bekende en regionale traiteurs en vindt u een overzicht met verschillende proefpakketten en aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-rotselaar

 • Elke week verse en gezonde maaltijden in huis.
 • Zelf koken niet nodig, opwarmen in de microgolfoven.
 • Al te bestellen vanaf €5,85.
 • Ook dieetmaaltijden als eiwitrijk en koolhydraatarm.
 • U zit nergens aan vast.
 • Persoonlijke service via verschillende kanalen.
RegioVlaams Brabant
GemeenteRotselaar
PlaatsRotselaar
Postcode3110
Popualir receptFish sticks tomatensaus en puree
Gemeentewebsitewww.rotselaar.be

Eten aan huis in Rotselaar?

Bekijk acties en vraag een proefgerecht aan

Verse maaltijden aan huis in Rotselaar (update april 2024)

Veel Belgische mensen (65+) eten onvoldoende gezond. Dat komt met name naar voren bij typische klachten zoals hoge bloeddruk en botontkalking. Oo zien we veel 65-plussers die juist te kampen hebben met structurele ondervoeding. Het niet oplossen van deze voedingsproblemen leidt mogelijk tot futloosheid en spierklachten. Een dagelijkse maaltijd met voldoende groenten en voedingsstoffen is van wezenlijk belang. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel over gezonde voeding. Is het te ingewikkeld geworden om zelf te voorzien in goed voeding? Wij onderscheiden meerdere soorten senioren maaltijden die u aan huis kunt laten leveren. Typische gerechten zijn Kipperoomsoep of Fish-stick met stoofprei en aardappelen. In het gedeelte hieronder leest u meer over de belangrijkste maaltijdvormen.

Informatie over vriesverse maaltijden

Deze vriesverse maaltijden ontvangt men bevroren aan huis. Dat is natuurlijk erg gunstig: smaak, kleur en geur blijven heel goed behouden. Kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen hoeven in mindere mate te worden gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden kennen een erg lange houdbaarheidsperiode. Altijd handig om er enkele op voorraad te hebben. Altijd iets dat aansluit op uw goesting.

 • Zonder bewaarmiddelen of smaakstoffen.
 • Maandenlang houdbaar in de vriezer.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Rotselaar is al mogelijk vanaf €5,25.

Gekoelde maaltijden: voordelen en info

Worden bereid in grote professionele keukens met 100% verse producten. Belangrijk voordeel t.o.v. vriesvers is de variatie in gerechten. Bevatten geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout. Koelvers gekookt eten kan je om en nabij 5 of 6 dagen zonder smaakverlies bewaren. Je kunt kiezen uit verscheidene door de weekse leverdagen (1 of 2 keer).

 • Bomvol groenten, eiwitten en gezonde vetten.
 • Elke week weer nieuwe gerechten om uit te kiezen.
 • Gemiddeld zijn de kosten van een koelvers gerecht zo’n €7,85 per dag.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Rotselaar

Veel 75-plussers willen zo lang mogelijk in hun eigen woning blijven wonen. Door middel van warme maaltijden aan huis kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Voor de wat oudere mensen kan het zelfstandig opwarmen van een maaltijd voor de nodige problemen zorgen. Een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd is een onmisbaar voedingsmoment op een dag. Daarom kunt u informeren naar de warme maaltijdservice. Het is vaak een dagmenu met bijv: een soepje vooraf, een hoofdgerecht met daarbij aardappeltjes of rijst/pasta + voldoende groenten, vlees, vis of een vleesvervanger en indien gewenst een dessert.

 • Deze tafeltje dekje service wordt dagelijks aan huis bezorgd.
 • Opwarmen in de microgolfoven niet meer nodig.
 • Een warm dagmenu bezorgen kost tussen de €8,35 – €10,50.
warme-maaltijd-leveren-rotselaar-3110

Persoonlijke dieetmaaltijden

Heeft u een voorkeur voor bepaalde voeding vanwege een bepaalde allergie? Ook dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Heeft u een hoge bloeddruk of heeft u te maken met hart- en vaataandoeningen? Om uw zoutinname te beperken zijn er specifieke zoutarme maaltijden. Heeft u slikproblemen of heeft u weinig kracht om te kauwen? Het aanbod gemalen gerechten zal dan goed bij uw situatie passen. Wilt u enkele kilo’s verliezen? Kies dan voor vetbeperkte maaltijden. Kampt u met ondervoeding? Ga dan specifiek op zoek naar eiwitrijk eten. In de onderstaande blokjes sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: vers bereide maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij: bij de bereiding worden alternatieven voor zuivel gebruikt.
 • Zoutarm: speciale maaltijden waarbij weinig zout is gebruikt.
 • Eiwitrijk: voor het behoud van uw spiermassa en conditie.
 • Gemalen: als u moeite heeft met kauwen en slikken. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: op een eenvoudige manier minder koolhydraten eten.
 • Diabetes: gerechten bomvol peulvruchten als erwten, linzen en bonen.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: goed voor uw gewicht, bloeddruk en cholesterol.

Waar kan ik eten thuis laten leveren in Rotselaar?

Wilt u eten in Rotselaar bestellen? We onderscheiden diverse populaire organisaties die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. In de tabel hieronder vergelijkt u meerdere services waar u uit kunt kiezen. Per leverancier leest u meer info over de prijzen en de maaltijdvorm.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale aanbieders en traiteurs

Naast de besproken grote cateraars zijn er ook in uw eigen omgeving genoeg keuzes (maaltijdbedeling). In het bijgaande overzicht bekijkt u toonaangevende eetwinkels, traiteurs, speciaalzaken, slagerijen, verswinkels, cateraars waar u mogeijk kunt aankloppen voor een warme maaltijd aan huis. Ziet u een fout of heeft u aanvullingen? Een genoemd bedrijf verwijderen? Wij zijn blij met uw aanvullingen. A.d.h.v. dit portaal kunt ook aanbieders bekijken in Kortenberg, Oud-Heverlee, Tervuren, Overijse en Bertem.

NaamAdresPostcodePlaats
Groffen GeertAarschotsesteenweg 103110Rotselaar
Carestel RotselaarAutosnelweg E3143110Rotselaar
Kh Catering Service By KloosterhoeveKloosterdreef 43110Rotselaar
Dream ColourHoevestraat 23110Rotselaar
B&L Party ServicesProcessieweg 13118Werchter
N’Ice CreamStationsstraat 180/6D3110Rotselaar
Black SaltAarschotsesteenweg 3443111Wezemaal
PiklandSint-Jansstraat 893118Werchter
Regionale horecabedrijven, restaurants, verswinkels, slagerijen en traiteurs voor maaltijdbezorging in Rotselaar.

Gezond eten leveren in Rotselaar?

Lekkere, gevarieerde en gezonde gerechten wekelijks thuisbezorgd

Een gezonde leefstijl met de voedingsdriehoek

Een uitgebalanceerd eetpatroon is essentieel voor elke Belg. Maar juist voor ouderen is het eten van een gezonde en uitgebalanceerde warme maaltijd nog belangrijker. Senioren worden geconfronteerd met veranderende eetgewoonten en een andere sociale omgeving. De voedingsdriehoek kan daarbij richtinggevend zijn voor een verantwoord voedingspatroon. Dit model kent eigenlijk 3 grote pijlers: eet meer plantaardig voedsel, matig je consumptie van calorieën en voorkom zoveel mogelijk voedselverlies. In onderstaand stukje delen wij handvaten hoe u dit proces kunt integreren in uw eigen leefritme:

 • Blijft gehydrateerd met normaal water.
 • Dagelijkse kost: probeer zoveel mogelijk van het seizoen te eten.
 • Kies voor gezonde plantaardige eiwitbronnen zoals peulvruchten, noten en zaden.
 • Probeer dagelijks minder vlees te eten: vis en gevogelte (kip) zijn gezonder en eet altijd zo min mogelijk (bewerkt) vlees.
 • Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën (zoals bijvoorbeeld chocolade, snoep en fris).
 • Leer goed omgaan met cravings. Gun jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting.
 • Wissel elke dag van soort gerecht (bekijk eens de seizoenskalender).
 • Plan je maaltijden zoveel mogelijk in.

Voorkomen van voedingsproblemen
Bejaarden kunnen veel last ondervinden door ondervoeding. Typische oorzaken zijn een eenzijdig voedingspatroon, problemen met tanden of bijwerkingen van medicijnen. De gevolgen zijn onder andere: verminderde immunologische afweer. In onderstaande paragraaf doorzoekt u diverse tips en tricks om uw dagelijkse voedingspatroon te verbeteren:

 1. In plaats van 3 maaltijden per dag, eet vaker kleine porties met voldoende vitaminen, mineralen, eiwitten en energie.
 2. Neem energierijke producten zoals kaas, worst en volle producten.
 3. Kies voor voeding die u makkelijk kunt consumeren. Als bijv. gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Vragen en antwoorden (FAQ) aangaande maaltijdbedeling

Welke services leveren maaltijden in Rotselaar?
In en nabij Rotselaar worden er door diverse plaatselijke cateraars en traiteurs maaltijden aan huis geleverd. Daarnaast bezorgen er landelijk actieve aanbieders. Bekende namen zijn: Delimeal, Mealhero, Home Cuisine, Crowd Cooks, Fresheo. Een andere optie is een kant en klare maaltijdbox van: 15gram, Ekomenu, Foodbag, Marley Spoon, HelloFresh. In deze box zitten alle losse ingrediënten. Het is wel de bedoeling dat u het zelf klaarmaakt.

Wat is de prijs van deze gerechten?
De prijzen van maaltijdbedeling in Rotselaar wisselen per leverancier en maaltijdvorm. Een lekkere diepvriesmaaltijd is er al vanaf €5,5. Een makkelijke koelverse maaltijd worden geleverd vanaf €7,25. Een wisselend dagmenu (inclusief soep en toetje) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,25. Dit is inclusief bezorgkosten. Aanbieders werken doorgaans met een minimum afname van 4 – 6 gerechten per week.

Ik wil mijn eten warm laten bezorgen, kan dat?
Uiteraard, een warme maaltijd leveren in Rotselaar is mogelijk. Dit kan worden aangevraagd bij kleinschalige verswinkels en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt vers bereid door een professionele kok. Het dagmenu bestaat uit meestal uit soep om mee te beginnen, een hoofdgerecht inclusief gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst met verschillende groenten, gebakken vis of vlees en een dessert na. Het fijne is dat alles warm thuisbezorgd wordt. De afwas wordt ook voor u gedaan.

Hoe werkt het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood is eigenlijk de vervanger van de THAB zorgbudget voor ouderen met een zorgnood. Het is een zorgpremie voor 65-plussers met een laag inkomen en issues met zelfredzaamheid. Zit u dagelijks met ellende bij de warme maaltijd (koken of opeten)? Dan kan u wellicht aanspraak maken op een premie. U kunt deze aanvraag doen op Vlaanderen.be. Hiervoor heb je een elektronische identiteitskaart (eID) nodig. Zie ook www.rotselaar.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment