Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Evere

Een uitgebalanceerd voedingspatroon draagt bij aan een gezond en fit lichaam. Heeft u geen supermarkt in de directe omgeving? Of wilt/kunt u niet meer zelfstandig koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Evere is dan mogelijk ideaal voor u. De maaltijdleverancier bezorgt dagverse bereidingen bij ouderen en mensen die ondersteuning nodig hebben op zorggebied. Zoals Vlaamse klassiekers als Paling in het groen tot lekkere gerechten als Spaghetti Bolognese met kaas Macaroni ham en kaas. Zoveel mogelijk gemaakt met seizoensproducten. Binnen no-time opgewarmd in de oven of microgolfoven. Op deze pagina bieden wij informatie over de populaire type gerechten en diëten. Ook bekijkt u hier populaire landelijke en plaatselijke cateraars en kan u gebruik maken van proefmaaltijden.

maaltijd-aan-huis-evere

 • Nooit meer zelf koken met deze handig opwarmmaaltijden.
 • Ideaal wanneer u niet meer zelf kunt koken.
 • De maaltijden bestelt u al vanaf €5,35.
 • Met veel groenten, vitamines en mineralen.
 • Alleen bestellen wanneer u dat wenst.
 • Op een vast moment in de week thuisbezorgd.
RegioBrussel
GemeenteEvere
PlaatsEvere
Postcode1140
Recept tipTomatenroomsoep
Gemeentewebsitewww.evere.be

Lekker en gezond eten aan huis in Evere?

Bekijk welkomstacties en probeer voordelig maaltijden uit

Verse maaltijden aan huis in Evere (update juni 2024)

Flink wat oudere Vlamingen eten doorgaans te weinig gezonde voeding. Dat kan uitmonden in welvaartsziektes zoals een te hoge bloeddruk en verminderde spierkracht. Aan de andere kant zijn er senioren die te maken hebben met permanente ondervoeding. Een voedingstekort kan uiteindelijk zorgen voor een algeheel gevoel van zwakte en reumatische klachten. Een dagelijkse gezonde en gevarieerde maaltijd is van belang. U kunt bijvoorbeeld de voedingsdriehoek gebruiken. Is het te ingewikkeld geworden om zelf te voorzien in goed voeding? Tegenwoordig zijn er meerdere kant-en-klaar maaltijden die u aan huis kunt laten leveren. Kies zelf uit heerlijke gerechten als Balletjes in tomatensaus met pasta of Penne met kaassaus Hamblokjes. In de onderstaande blokjes geven we meer informatie.

Vriesverse maaltijden: voordelen en informatie

Worden bereid met dagverse ingrediënten en meteen ingevroren. Deze diepvriestechniek heeft tal van voordelen: voedingswaarden, smaak en vitamines blijven heel goed behouden. Bewaarmiddelen of andere kunstmatige toevoegingen zijn dan ook overbodig. Kant en klare diepvries gerechten zijn in de vrieskist maandenlang goed te houden. Ze zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende smaken. Er zit vast iets van uw goesting bij.

 • Smaak en voedingswaarden blijven perfect bewaard.
 • Rijk aan groenten en voedingsvezels.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Evere is al mogelijk voor €5,50.

Gekoelde maaltijden: voordelen en info

Elke week kunt u kiezen uit nieuwe gerechten die worden bereid met ingrediënten die doorgaans rechtstreeks van de teler, boer of producent komen. Er is veel variatie in het menu. Smaakversterkers of bewaarmiddelen worden amper tot niet gebruikt. Koelverse gerechten kan je om en nabij 4 tot 7 dagen in de koelkast opslaan. Je kunt kiezen uit 1 of 2 bezorgmomenten per week.

 • Zonder al te veel toevoegingen, suiker en zout.
 • Elke week weer nieuwe gerechten om uit te kiezen.
 • Koelverse gerechten laten bezorgen kan al vanaf €7,50 per dag.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Evere

Veel senioren hebben de wens om langer zelfstandig te kunnen wonen. Door middel van warme maaltijden aan huis kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Voor ouderen kan ook het verwarmen van een maaltijd een hele opgave zijn. Een gezonde en gevarieerde maaltijd is juist voor deze doelgroep van groot belang. Wanneer u of uw familie in zo’n situatie zit dan kunt u gebruik maken van de warme maaltijdservice. Het is vaak een dagmenu met onder andere: een soep als voorgerecht, een hoofdgerecht inclusief gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst + 150 – 200 gram groenten, een kleine portie vis en/of vlees met een toetje na.

 • Bij een tafeltje dekje organisatie heb je vaak één vast aanspreekpunt.
 • Meestal aangeboden door lokale zorginstellingen en keukens.
 • De kosten van een warm dagmenu liggen tussen de €8,75 & €9,85.
warme-maaltijd-leveren-evere-1140

Bekijk de mogelijke dieetmaaltijden

Heeft u van de diëtist bepaalde instructies gekregen vanwege een voedselallergie of om de kans op bepaalde ziektes te verkleinen? De maaltijdservice biedt hiervoor speciale mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld last van hoge bloeddruk of heeft u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten? Dan kunt u specifiek kiezen voor zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer makkelijk slikken of zijn er andere mondaandoeningen? Het aanbod gemalen gerechten zal dan goed bij uw situatie passen. Wilt u enkele kilo’s verliezen? Het assortiment vetbeperkte maaltijden biedt dan voldoende opties. Bent u herstellende? Dan kan het raadzaam zijn te zoeken naar eiwitrijke voeding. In de onderstaande blokjes sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: voor mensen met een glutenallergie.
 • Lactosevrij: een rijke en voedzame maaltijd voor ouderen met lactose allergie.
 • Zoutarm: smakelijke maaltijden zonder al te veel zout.
 • Eiwitrijk: wanneer u kampt met ondervoeding en aan moet sterken.
 • Gemalen: eenvoudig op te eten voor ouderen met kauw- en slikproblemen. Eventueel ook een assortiment vloeibare voeding.
 • Koolhydraatarm: om af te vallen of om de bloedsuikerwaarden te verbeteren.
 • Diabetes: gezonde voeding met extra focus op koolhydraten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: gevarieerde gerechten met uitstekende plantaardige vervangers.

Door wie kan ik eten thuis laten leveren in Evere?

Wilt u eten in Evere bestellen? U hebt de keuze uit verschillende Vlaamse leveranciers die bezorgen in Vlaanderen en de regio Brussel. In het onderstaande schema vergelijkt u meerdere keukens die hun service mogelijk ook bij u aanbieden. Per bezorgservice bieden wij aangaande de vergoedingen per maaltijd.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€7,19
Proefbox: €37,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale keukens en traiteurs

Behalve de verscheidene populaire cateraars zijn er ook in uw eigen omgeving meerdere interessante opties (maaltijdbedeling). In de bijgaande tabel doorzoekt u Vlaamse verswinkels, slagerijen, restaurants, eetwinkels, cateraars, traiteurs waar u mogeijk kunt aankloppen voor een warme maaltijd aan huis. ZIjn wij een bedrijf vergeten? Een outdated vermelding verwijderen? Wij zijn blij met uw aanvullingen. Op onze website vindt u ook leveranciers in Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren, Jette en Koekelberg.

NaamAdresPostcodePlaats
Traiteur RoanAugust De Boeckstraat 291140Evere
Food ConceptCicerolaan 31/11140Evere
Orient KitchenHendrik Consciencelaan 1301140Evere
Feytens MichelFranz Guillaumelaan 35/151140Evere
Traiteur LoriersKareelovenlaan 61140Evere
RestodhaneHendrik Consciencelaan 861140Evere
L’Huitriere & EoleHenry Dunantlaan 331140Evere
Neuf-Neuf DragonLeuvensesteenweg 8691140Evere
Regionale horecabedrijven, restaurants, verswinkels, slagerijen en traiteurs voor maaltijdbezorging in Evere.

Gezond eten leveren in Evere?

Lekkere, gevarieerde en gezonde gerechten wekelijks thuisbezorgd

Gezonder eten met de voedingsdriehoek

Een gevarieerde eetgewoonte is van groot belang voor elke Belg. Echter juist ook voor mensen op leeftijd is het helemaal belangrijk om dagelijks een evenwichtige warme maaltijd te eten. Als u ouder wordt krijgt u ook te maken met een veranderende leefstijl en omgeving. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel voor een meer gezonde en milieuverantwoorde leefstijl. Dit model gaat uit van 3 basisprincipes: kies voor een meer plantaardig voedingspatroon, eet zo weinige mogelijk calorieën en ga zuinig om met voedsel. In het stukje hieronder vindt u voorbeelden hoe u hier mee aan de slag kunt:

 • Water uit de kraan is gezonder en beter voor het milieu.
 • Dagelijkse kost: kies altijd voor maaltijden met voldoende groenten (200 gram).
 • Kies vaker voor bonen, kikkererwten en andere peulvruchten i.p.v. vlees.
 • Minderen met vlees eten: neem wat vaker vis en gevogelte en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Kijk uit met de dagelijkse inname van lege calorieën (zoals bijvoorbeeld chocolade, snoep en fris).
 • Probeer een balans te zoeken in je voedingspatroon. Geniet bovenal van je maaltijden.
 • Wissel elke dag van soort gerecht (koop een kookboek).
 • Eet op vaste tijdstippen en samen met anderen.

Omgaan met voedingsproblemen
Ondervoeding is iets dat veelal speelt bij ouderen. Typische oorzaken zijn een verminderde eetlust, problemen bij kauwen en slikken of door depressies. De gevolgen hiervan zijn o.a: afname van de kwaliteit van leven. In onderstaande paragraaf beschrijven we verschillende adviezen om de kans op ondervoeding te verkleinen:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met voldoende vitaminen, mineralen, eiwitten en energie.
 2. Kies voor energierijke voeding zoals noten en volle melkproducten.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Bijvoorbeeld fijngemalen eten of vloeibare producten.

Vragen en antwoorden (FAQ) aangaande maaltijdbedeling

Welke leveranciers leveren maaltijden in Evere?
In de regio Evere worden er door diverse plaatselijke welzijnsorganisaties, keukens en traiteurs maaltijden aan huis geleverd. Tevens zijn er diverse grote traiteurs. Dit zijn onder andere: Delimeal, Oh My Guts, Mealhero, Crowd Cooks, Fresheo. Een mogelijk alternatief is een handige maaltijdbox van: Simply You box, 15gram, Ekomenu, Foodbag, Marley Spoon. Dit is een boodschappenpakket met producten en recepten. Goed om te weten: u moet het nog wel zelf koken.

Wat kosten deze maaltijden?
De tarieven van maaltijdbedeling in Evere kunnen sterk wisselen. Een gezonde diepvriesmaaltijd kost om en nabij de €5,5. Een goede koelverse maaltijd wordt aangeboden vanaf €7,5. Een individueel dagmenu (voor-, hoofd en nagerecht) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,25. Dit is inclusief verzending. Aanbieders werken doorgaans met een minimumafname van 3 – 6 gerechten p/week.

Kan ik de maaltijden ook warm laten leveren?
Zeker, een warme maaltijd leveren in Evere is mogelijk. Dat wordt geregeld door kleinschalige eetwinkels en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt elke dag vers bereid door een professionele kok. In dit dagmenu komen de volgende onderdelen terug: soepje vooraf, een hoofdgerecht zoals gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst met 150 – 200 gram groenten, een lekker stukje vis of vlees met een toetje na. Het hoeft niet in de microgolfoven. U hoeft zelf ook geen afwas meer te doen.

Wie heeft recht op het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood heette vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het betreft een zorgpremie voor ouderen met een lager inkomen en issues met zelfredzaamheid. Heeft u ook hobbels bij de warme maaltijd (koken of opeten)? Vraag dan informatie aan voor een tegemoetkoming. De aanvraag doet u op Vlaanderen.be. Let op: uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) is hierbij noodzakelijk. Zie ook www.evere.be.

Leave a Comment