Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Tielt-Winge

Voldoende en de juiste voeding is belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Ben u niet in de gelegenheid een supermarkt te bezoeken? Of wilt/kunt u niet meer zelfstandig koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Tielt-Winge is het antwoord op veel van deze problematiek. Een maaltijdleverancier levert dagverse bereidingen bij 70-plussers en hulpbehoevenden. Zoals Vlaamse gerechten zoals Vlaams stoofvlees tot toppers zoals Vol au vent met puree. Altijd met verse ingrediënten. Eenvoudig te bereiden in de microgolfoven/magnetron, oven of in de pan. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de veelgekozen maaltijd-types en diëten. Ook tonen wij bekende en regionale keukens en vindt u aanbiedingen van proefpakketten.

maaltijd-aan-huis-tielt-winge

 • Elke week gezonde gerechten thuisbezorgd.
 • Ideaal wanneer u niet meer zelf kunt koken.
 • De maaltijden bestelt u al vanaf €5,95.
 • Met veel groenten, vitamines en mineralen.
 • Geen abonnement maar alleen bestellen wanneer u dat wil.
 • Gratis thuisbezorgd door een vaste bezorger.
RegioVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
PlaatsTielt-Winge
Postcode3390
Menu tipBrunoisesoep
Gemeentewebsitewww.tielt-winge.be

Goedkoop eten aan huis in Tielt-Winge?

Bekijk acties en informeer naar het proefpakket

Verse maaltijden aan huis in Tielt-Winge (update mei 2024)

Veel oudere Belgen hechten te weinig waarde aan gezonde voeding. Dit uit zich in lichamelijke klachten zoals overgewicht en hart- en vaatziekten. Aan de andere kant zijn er senioren die juist lijden aan ondervoeding. Dit soort voedingsproblematiek kan uiteindelijk zorgen voor lusteloosheid en botontkalking. Een gezonde routine in het dagelijkse eten is van groot belang. U kunt bijvoorbeeld de voedingsdriehoek gebruiken. Vindt u het lastig om elke dag zelf iets klaar te maken? Wij onderscheiden verscheidene soorten senioren maaltijden die u kunt laten leveren. U kunt denken aan Rundsburger met gegrilde krieltjes of Waterkerssoep. In het stukje hieronder geven we meer informatie.

Informatie over vriesverse maaltijden

Worden bereid met dagverse ingrediënten en meteen ingevroren. Het invriezen van maaltijden heeft allerlei voordelen: alles blijft lekker vers en lekker. Niet natuurlijke toevoegingen (e-nummers, kunstmatige smaakstoffen etc) zijn dan ook overbodig. Kant en klare diepvries maaltijden hebben als voornaamste voordeel dat ze lang houdbaar zijn. U kunt ze eenvoudig achter de hand houden. U vindt zeker iets naar uw goesting.

 • Optimaal behoud van smaak, kleur en geur.
 • Ruime keuze in smaken en diëten.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Tielt-Winge is al mogelijk voor €5,35.

Gekoelde maaltijden

De speciale dagverse maaltijden worden gemaakt van lokale en verse ingrediënten. Iedere week keuze uit nieuwe gerechten. Bomvol groenten en voedingsvezels en een minimale hoeveelheid zout en suiker. Koelverse gerechten kan je plus minus 4 tot 7 dagen in de koelkast opslaan. De bezorger komt aan huis op verscheidene door de weekse leverdagen (1 of 2 keer).

 • Zonder onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout.
 • Elke week weer nieuwe gerechten om uit te kiezen.
 • Doorgaans betaal je voor een koelvers gerecht +/- €7,35 per warme maaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Tielt-Winge

Veel bejaarden willen de stap naar een zorglocatie zo lang mogelijk uitstellen. Met de bezorgservice van warme maaltijden aan huis is dit dikwijls ook mogelijk. Voor de wat oudere mensen kan ook het opwarmen van een gerecht al een onhaalbare bezigheid zijn. Een rijke maaltijd met veel voedingsstoffen is iets waar iedereen naar uit kan kijken. Daarom is er een warme maaltijdservice met uitgebreide ondersteuning. Het is vaak een dagmenu dat bestaat uit soep als starter, een hoofdgerecht zoals gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst + een ruime portie groenten, een lekker stukje vis of vlees en een dessert.

 • Tafeltje dekje bezorgt elke dag een warme maaltijd aan huis.
 • U hoeft niets meer te doen, u kunt direct aanschuiven.
 • Een warm dagmenu laten bezorgen kost tussen de €8,50 en €10,25.
warme-maaltijd-leveren-tielt-winge-3390

Dieetmaaltijden voor bejaarden

Volgt u een bepaald dieet vanwege een voedselallergie of voedselintolerantie? Ook dan staat de maaltijdservice voor u klaar. Heeft u te maken met een hoge bloeddruk of hypertensie of lijdt u aan hart- en vaatziekten? Dan zijn er speciale zoutarme maaltijden. Heeft u slikproblemen of zijn er gebits/kauw problemen vastgesteld? Dan kunt u kiezen voor gemalen gerechten. Bent u te zwaarlijvig? Probeer dan eens een tijd de vetbeperkte gerechten. Wilt u werken aan spieropbouw? Selecteer dan de menu’s met veel eiwitten en energie. In het gedeelte hieronder vindt u meer informatie over de belangrijkste soorten diëten.

 • Glutenvrij: als oplossing voor glutenintolerantie.
 • Lactosevrij: heerlijke en veilige gerechten voor mensen met een melkallergie.
 • Zoutarm: bij een hoge bloeddruk of verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
 • Eiwitrijk: geschikt voor mensen die willen herstellen na een operatie.
 • Gemalen: speciaal ontwikkeld voor senioren met kauw- en slikproblemen. Optioneel kan er ook vloeibare voeding geleverd worden.
 • Koolhydraatarm: minder schommeling van bloedsuikerspiegel.
 • Diabetes: maaltijden met verse groenten, noten, zaden en pitten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: kies voor gerechten zonder vlees en vis.

Door wie kan ik eten thuis laten leveren in Tielt-Winge?

Wilt u eten in Tielt-Winge bestellen? We onderscheiden meerdere grote Vlaamse services met een ruim bezorggebied door heel Vlaanderen. Hieronder treft u enkele cateraars die mogelijk ook bij u bezorgen. Per bezorgservice bieden wij aangaande de onkosten van de gerechten.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€7,19
Proefbox: €37,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs en cateraars in de buurt

In aanvulling op de meerdere grote leveranciers zijn er ook in uw eigen gemeente genoeg keuzes (maaltijdbedeling). In de tabel hieronder treft u Vlaamse restaurants, traiteurs, eetwinkels, verswinkels, slagerijen, speciaalzaken waar u mogelijk terecht kunt voor een warme maaltijd aan huis. Mist er nog een aanbieder? Een vermelding verwijderen? Wij zijn blij met uw aanvullingen. Via deze website bekijkt u ook leveranciers in Bierbeek, Hoegaarden, Boutersem, Glabbeek en Linter.

NaamAdresPostcodePlaats
Mea CulinaGlabbeeksesteenweg 1183390Sint-Joris-Winge
Baldi Vismijn TraiteurBlerebergstraat 433390Tielt
Jans Buffetten / De LeeuwerikHorenweg 93390Tielt-Winge
The Longhorn Bbq CrewBoekhoutstraat 33390Tielt
AulnenhofWalshoutemstraat 743401Walshoutem
Wijnkasteel HaksbergKasteelweg 63390Tielt-Winge
Ertrijckx DimitriSmeestersstraat 113400Landen
CaudenberghDorpsstraat 183404Attenhoven
Plaatselijke verswinkels, slagerijen, horecabedrijven, restaurants en traiteurs voor maaltijdbezorging in Tielt-Winge.

Snel en voordelig eten leveren in Tielt-Winge?

Gemakkelijk opwarmen met de microgolfoven

Richtlijnen gezond eten met de voedingsdriehoek

Een gezond eetpatroon is onmisbaar voor iedereen. Maar juist voor Vlamingen van 65 jaar en ouder is gezond en gevarieerde warme maaltijd essentieel. Wanneer u ouder wordt dan krijgt u te maken met veranderende eetgewoonten en een andere sociale omgeving. De voedingsdriehoek kan dan als input worden gebruikt voor een eetpatroon dat gezond en milieubewust is. Het model vertrekt van de volgende 3 uitgangspunten: eet meer plantaardig, vermijd de bewerkte producten en voorkom zoveel mogelijk voedselverlies. Hieronder beschrijven we adviezen hoe u hier in het dagelijks leven aandacht aan kunt besteden:

 • Drink vooral kraanwater.
 • Dagelijkse kost: probeer zoveel mogelijk van het seizoen te eten.
 • Probeer meer noten, peulvruchten en granen te eten.
 • Eet minder vlees: kies 2 of 3 keer per week voor een vegetarische maaltijd en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Focus op het verminderen van lege calorieën (bijvoorbeeld fris, snoepgoed en vetrijke voeding).
 • Eet niet meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. Gun jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting.
 • Laat je inspireren door nieuwe trends (probeer nieuwe dingen uit).
 • Leg gezonde producten in het zicht.

Voedingsproblemen bij ouderen
Ondervoeding is een essentieel probleem bij ouderen. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld verminderd drang om te eten, problemen bij kauwen en slikken of problemen met lopen. De gevolgen kunnen bijv. zijn: afname van de spiermassa. In het stukje hieronder doorzoekt u drie suggesties om uw dagelijkse voedingspatroon te verbeteren:

 1. In plaats van 3 maaltijden per dag, eet vaker kleine porties met goede voedingswaarden (koolhydraten, vetten en eiwit).
 2. Kies voor energierijke producten zoals kaas, worst, noten.
 3. Neem eten dat u makkelijk kunt eten. Zoals fijngemalen eten of vloeibare producten.

FAQ met vragen en antwoorden over maaltijdbedeling

Welke partijen leveren maaltijden in Tielt-Winge?
In de buurt van Tielt-Winge worden er door verscheidene kleinschalige keukens, cateraars en zorginstellingen maaltijden aan huis geleverd. Bovendien werken er hier landelijke specialisten. Innovatieve bedrijven zijn bijv: Mealhero, Oh My Guts, Crowd Cooks, Home Cuisine, Fresheo. Een mogelijk alternatief is een verse maaltijdbox van bijvoorbeeld: Simply You box, Ekomenu, 15gram, Marley Spoon, HelloFresh. Daarbij ontvangt u alle producten thuis. Belangrijk: u moet wel eigenhandig alles koken.

Wat kosten deze maaltijden?
De prijzen van maaltijdbedeling in Tielt-Winge lopen zeer uiteen. Een goede diepvriesmaaltijd haal je al in huis vanaf €5,5. Een lekkere koelverse maaltijd wordt aangeboden vanaf €7,35. Een individueel dagmenu (inclusief soep en toetje) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,25. Daarbij zit warme levering inbegrepen. Leveranciers hanteren een minimale afname van drie tot zes gerechten op weekbasis.

Kan ik de maaltijden ook warm laten leveren?
Zeker, een warme maaltijd leveren in Tielt-Winge is een mogelijkheid. Dat wordt geregeld door plaatselijke keukens en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt dagelijks vers klaargemaakt met gezonde producten. Als u het dagmenu besteld ontvangt u vaak soep als starter, een hoofdgerecht van aardappelen/pasta/rijst met groenten van het seizoen, een stukje vlees of vis en een klein dessert. Opwarmen hoeft niet. De warmhoudbakken wisselt u elke dag om.

Wie heeft recht op het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood werd vroeger tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden genoemd. Het is een speciale zorgpremie voor Vlamingen van 65 jaar en ouder met een lager inkomen en tevens fysieke of geestelijke problemen. Ervaart u ellende bij het zelfstandig eten en koken? Dan kunt u misschien ook gebruik maken van financiële hulp. U kunt op Vlaanderen.be uw aanvraag indienen. Hiervoor heb je een elektronische identiteitskaart (eID) nodig. Zie ook www.tielt-winge.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment