Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Zomergem

Een gevarieerd eetpatroon is belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Zoekt u naar een alternatief voor de fysieke supermarkt? Of lukt het niet meer om te koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Zomergem kan dan een hoop werk uit handen nemen. Een maaltijdleverancier brengt betaalbare dagverse bereidingen bij senioren en mensen die ondersteuning nodig hebben op zorggebied. O.a. Vlaamse delicatessen zoals Stoemp tot heerlijke dagmenu’s zoals Runderstoofpotje Stroganoff Snijbonen Krieltjes. Altijd bereid met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. Dit kunt u zelf opwarmen in de microgolfoven of oven. Via onze blogs bekijkt u nuttige informatie over de diverse soorten gerechten en diëten. Ook treft u Belgische en lokale keukens en kan u gebruik maken van proefmaaltijden en aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-zomergem

 • Ideaal: elke dag een verantwoorde maaltijd aan huis.
 • Ideaal wanneer u zelf niet kunt of wilt koken.
 • Een maaltijd aan huis is er al voor €5,85.
 • Met voldoende groenten en rijk aan voedingsvezels.
 • Geen ingewikkelde abonnementen.
 • Bestellen kan telefonisch, online of met menulijsten.
RegioOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
PlaatsZomergem
Postcode9930
Populair gerechtKoolvis Dugléré Erwten En Wortelen Puree
Gemeentewebsitewww.lievegem.be

Snel en goedkoop eten aan huis in Zomergem?

Bekijk de voordeelacties en bestel direct online

Verse maaltijden aan huis in Zomergem (update mei 2023)

Veel Vlamingen van 60 jaar en ouder hebben nauwelijks tot geen focus op gezonde voeding. Dat komt met name naar voren bij welvaartsziektes zoals een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Oo zien we veel 65-plussers die juist lijden aan een zeer lage energie-inname. Een voedingstekort verhoogt het risico op futloosheid en een verminderde weerstand. Het eten van een dagelijkse gezonde maaltijd is erg relevant. Een goed uitgangspunt hiervoor is de voedingsdriehoek. Wilt of kunt u niet zelf meer koken? Hedendaags vindt u allerlei opwarmmaaltijden die gevroren, vers of warm geleverd kunnen worden. Kies zelf uit heerlijke gerechten als Linguine Zalm Met Erwten & Courgette of Lignine zalm courgette erwt. Bijgaand zetten we dit verder uiteen.

Vriesverse maaltijden

Kenmerkend van een vriesvers maaltijd is dat ze na het koken snel worden ingevroren. Deze diepvriestechniek heeft tal van voordelen: alle belangrijke vitamines en mineralen blijven perfect bewaard. Ongezonde bewaarmiddelen en geur,- kleur-, en smaakstoffen zijn dan vaak ook niet eens nodig. Kant en klare diepvries gerechten kunnen maandenlang in de vriezer worden bewaard. Ideaal om op voorraad te houden. Altijd het gerecht van uw goesting.

 • Optimaal behoud van smaak, kleur en geur.
 • 6 – 12 maanden houdbaar in de vrieskist.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Zomergem is al mogelijk vanaf €5,75.

Meer informatie over gekoelde maaltijden

De speciale dagverse maaltijden worden gemaakt van lokale en verse ingrediënten. Belangrijk voordeel t.o.v. vriesvers is de variatie in gerechten. Verantwoorde maaltijden met veel groenten en arm aan verzadigde vetten. Dagvers eten kan je +/- 5 tot 7 dagen goed houden in de koeling. Ze worden uitgeleverd op 1 of 2 bezorgmomenten per week.

 • Verantwoorde maaltijden die aansluiten op de voedingsdriehoek.
 • Elke week een menu met nieuwe gerechten.
 • Koelverse gerechten thuis laten leveren kan vanaf €7,75 per warme maaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Zomergem

Veel senioren zouden het fijn vinden om een langere periode thuis te kunnen wonen. Met warme maaltijden aan huis kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Voor mensen op leeftijd kan ook het verwarmen van een maaltijd een ingewikkelde klus zijn. Een rijke en uitgebalanceerde maaltijd is iets waar iedereen naar uit kan kijken. Gelukkig is er een warme maaltijdservice met uitgebreide ondersteuning. Doorgaans bieden ze een dagmenu dat bestaat uit soep als starter, een hoofdgerecht met daarbij gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst + een ruime portie groenten, een lekker stukje vis of vlees en een dessert.

 • De service die warme maaltijden aan huis bezorgt noemen we ook tafeltje dekje.
 • Doorgaans verzorgd door lokale vrijwilligers.
 • Het warme dagmenu laten bezorgen kost tussen de €8,75 en €10,95.
warme-maaltijd-leveren-zomergem-9930

Dieetmaaltijden voor bejaarden

Eet u volgens een bepaald dieet vanwege een bepaalde allergie? Ook dan staat de maaltijdservice voor u klaar. Wordt er bij u vaak een hoge bloeddruk geconstateerd of heeft u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten? Kies dan voor het assortiment zoutarme maaltijden. Heeft u moeite met slikken of zijn er gebits/kauw problemen vastgesteld? Meestal worden er ook gemalen maaltijden thuisbezorgd. Heeft u te maken met obesitas? Probeer dan eens een tijd de vetbeperkte gerechten. Bent u herstellende? Selecteer dan de menu’s met veel eiwitten en energie. In de onderstaande blokjes sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: vers bereide maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij: bij de bereiding worden alternatieven voor zuivel gebruikt.
 • Zoutarm: gehanteerd bij vasthouden van vocht of een te hoge bloeddruk.
 • Eiwitrijk: behoud van spierkracht en lichamelijke functie.
 • Gemalen: eenvoudig op te eten voor ouderen met kauw- en slikproblemen. Het bestellen van vloeibaar eten is soms ook mogelijk.
 • Koolhydraatarm: minder pieken van de bloedsuikerspiegel, stabieler insulineniveau.
 • Diabetes: gezonde voeding met extra focus op koolhydraten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: minder vlees en vis consumeren is goed voor het milieu.

Bij welke leverancier kan ik eten thuis laten leveren in Zomergem?

Wilt u eten in Zomergem bestellen? Er bestaan velerlei grotere cateraars met een ruim bezorggebied door heel Vlaanderen. In het hierna volgende schema check u Vlaamse leveranciers waar u uit kunt kiezen. Per aanbieder treft u details over welke soort maaltijden er beschikbaar zijn en wat deze kosten.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs en cateraars in de buurt

Behalve de genoemde Belgische traiteurs zijn er ook op lokaal niveau meerdere interessante opties (maaltijdbedeling). In dit overzicht doorzoekt u enkele eetwinkels, cateraars, verswinkels, speciaalzaken, traiteurs, slagerijen die ondersteuning kunnen bieden bij een warme maaltijd aan huis. Heeft u opmerkingen of aanvullingen? Liever een vermelding laten verwijderen? Stuur een mail naar onze klantendienst. Op onze website vindt u ook leveranciers in Knesselare, Vinderhoute, Vurste, Ursel en Lovendegem.

NaamAdresPostcodePlaats
Slager Traiteur BraboDekenijstraat 28/A0009930Zomergem
Optiek DemeesterDurmstraat 849930Zomergem
Vermeersch En ZonenRapenburg 19930Zomergem
Taksila ThaiLuitenant Dobbelaerestraat 48/H0009930Zomergem
D’OréartiMarktplein 39940Ertvelde
LuncherieEeklostraat 259940Ertvelde
De StoofKuipstraat 44A9940Ertvelde
Traiteur PauwelsBelzeelse Kerkweg 49940Evergem
Regionale cateraars, restaurants, verswinkels, horecabedrijven en traiteurs voor maaltijdbezorging in Zomergem.

Gezond eten leveren in Zomergem?

Gezonde gerechten met lekker veel groenten die u thuis opwarmt

Meer informatie over de voedingsdriehoek

Gezond en gevarieerd eten is vereist voor iedereen. Maar juist voor 60-plussers is een rijke en evenwichtige warme maaltijd erg belangrijk. Als u ouder wordt krijgt u ook te maken met ongemakkelijk op lichamelijk en sociaal/geestelijk gebied. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel voor een gezond eetpatroon. Dit model gaat uit van 3 basisprincipes: meer ruimte voor plantaardig eten, matig je consumptie van calorieën en voorkom overconsumptie. Hieronder bieden wij handvaten hoe u dit proces kunt integreren in uw eigen leefritme:

 • Drink dagelijks minimaal 2 liter water.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit en volg de seizoenskalender.
 • Kies vaker voor peulvruchten, volle granen en noten.
 • Neem af en toe vleesvervangers: vis en gevogelte (kip) zijn gezonder en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Focus op het verminderen van lege calorieën (zoals frisdrank, snacks en snoep).
 • Voorkom dat je onbewust te veel eet. Probeer zoveel mogelijk te genieten.
 • Breng variatie in recepten en smaken (sta open voor andere wereldkeukens).
 • Leg gezonde producten in het zicht.

Voedingsproblemen bij ouderen
Ondervoeding is een essentieel probleem bij ouderen. Bijvoorbeeld door verminderde reuk en smaak, moeite met kauwen en/of slikken of sociale factoren. De consequenties zijn o.a: een langzamer herstel. In de onderstaande blokjes doorzoekt u meerdere tips om toch de gewenste energie inname te realiseren:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten.
 2. Neem energierijke producten zoals volle melkproducten.
 3. Probeer gerechten te zoeken die aansluiten bij uw lichaam. Als bijvoorbeeld gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Vragen en antwoorden (FAQ) aangaande maaltijdbedeling

Wie leveren maaltijden in Zomergem?
In de regio Zomergem worden er door betrouwbare regionale cateringbedrijven, traiteurs en kleinschalige keukens maaltijden aan huis geleverd. Evenzeer zijn er diverse Belgische keukens. Populaire opties zijn: Home Cuisine, Mealhero, Crowd Cooks, Oh My Guts, Fresheo. Een andere optie is een praktische maaltijdbox van: Simply You box, HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, 15gram. In deze box zitten alle losse ingrediënten. Goed om te weten: u moet het nog wel zelf koken.

Wat is de prijs van deze gerechten?
De prijzen van maaltijdbedeling in Zomergem wisselen per leverancier en maaltijdvorm. Een goede diepvriesmaaltijd kan je al kopen v.a. €5,95. Een voedzame koelverse maaltijd kent een tarief dat begint bij €7,25. Een warm dagmenu (met voor- en nagerechtje) kost circa €9,75. Altijd inclusief de levering. Aanbieders werken doorgaans met een afname van ten minste 3 – 6 gerechten p/week.

Ik wil mijn eten warm laten bezorgen, kan dat?
Uiteraard, een warme maaltijd leveren in Zomergem is mogelijk. Dit wordt vaak verzorgd door lokale speciaalzaken en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt elke dag vers bereid met gezonde producten. U krijgt bij dit dagmenu onder andere soepje vooraf, een hoofdgerecht met een aardappelproduct, rijst of pasta met een ruime portie groenten, vlees, vis of een vleesvervanger met een klein dessert. De bezorger heeft alle gerechten al warm meegenomen. De warmhoudbakken wisselt u elke dag om.

Kan ik aanspraak maken op zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood is de opvolger van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het is een zorgpremie voor 65-plussers met een beperkt inkomen en een verminderde zelfredzaamheid. Ervaart u hobbels bij het klaarmaken en/of eten van de avondmaaltijd? Misschien kan u dan informeren naar steun op financieel gebied. U kunt op Vlaanderen.be uw aanvraag indienen. Daarbij heeft u de elektronische identiteitskaart (eID) en kaartlezer nodig. Zie ook www.lievegem.be.

Leave a Comment