Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Halen

Gezond en gevarieerd eten is van groot belang voor uw algehele gezondheid. Kunt u niet meer zo makkelijk zelf de boodschappen doen? Of wilt/kunt u niet meer zelfstandig koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Halen is een service die dan van pas kan komen. De maaltijdleverancier bezorgt betaalbare dagverse bereidingen bij bejaarden en mensen die door ziekte of een beperking niet zelf kunnen koken. O.a. Vlaamse maaltijden zoals Asperges op z’n Vlaams tot toppers zoals Hamburger Bbq Saus Appelmoes Gebakken Aardappel. Altijd met verse ingrediënten. Dit kunt u zelf opwarmen in keukenapparatuur zoals oven of de microgolfoven. Op dit platform bekijkt u nuttige informatie over de meest gekozen soorten maaltijden en diëten. Ook bieden wij grootschalige en lokale traiteurs en vindt u aanbiedingen van leveranciers.

maaltijd-aan-huis-halen

 • Nooit meer zelf koken met deze handig opwarmmaaltijden.
 • Eenvoudig opwarmen in microgolfoven in een paar minuten.
 • Prijs per maaltijd begint bij ongeveer €5,25.
 • Sluit aan op uw individuele voedingswensen.
 • Geen abonnement, vrijblijvend bestellen.
 • Er zijn bestelmogelijkheden via internet maar ook per telefoon.
RegioLimburg
GemeenteHalen
PlaatsHalen
Postcode3545
Populair gerechtVissoep
Gemeentewebsitewww.halen.be

Gezond en lekker eten aan huis in Halen?

Bekijk aanbiedingen en vraag proefmaaltijden aan

Verse maaltijden aan huis in Halen (update juni 2024)

Veel bejaarden zijn zich onvoldoende bewust van het belang van gezonde voeding. Dit kan uiteindelijk leiden tot lichamelijke klachten zoals extreem overgewicht en een zwakker lijf. Aan de andere kant zijn er senioren die juist te kampen hebben met structurele ondervoeding. Dit soort voedingsproblematiek verhoogt het risico op depressieve gevoelens en gedachten en complicaties bij ziekte. Een dagelijkse gezonde en gevarieerde maaltijd is vereist. Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft hiervoor de voedingsdriehoek ontwikkeld. Lukt het niet meer om zelf dagelijks een maaltijd te maken? Tegenwoordig zijn er meerdere kant-en-klaar maaltijden die bij u thuisbezorgd kunnen worden. Denk dan aan Parelhoenrollade met druivensaus en puree of Gehaktballetjes Tomatensaus Met Broccoli En Rosti. Hieronder zetten we dit verder uiteen.

Vriesverse maaltijden: voordelen en informatie

Kenmerkend van een vriesvers maaltijd is dat ze na het koken snel worden ingevroren. Dat is bijzonder interessant: smaak, textuur, kleur en voedingswaarden blijven perfect intact. Bewaarmiddelen of andere kunstmatige toevoegingen hoeven in mindere mate te worden gebruikt. Kant en klare diepvries gerechten kunt u gemakkelijk voor een lange periode in de vriezer bewaren. Ze kunnen wekelijks of maandelijks worden geleverd. Er zit vast iets van uw goesting bij.

 • Smaak en voedingswaarden blijven perfect bewaard.
 • Rijk aan groenten en voedingsvezels.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Halen laat u al doen vanaf €5,35.

Informatie over gekoelde maaltijden

Het aanbod dagverse maaltijden wordt kort voor de levering gekookt met de meest verse ingrediënten. Zoveel mogelijk van het seizoen. De maaltijden zijn laag in zout en vet. Koelverse gerechten kan je +/- 5 of 6 dagen zonder smaakverlies bewaren. De bezorger komt aan huis op 1 of 2 bezorgmomenten per week.

 • Bereid met de meest verse producten.
 • Iedere week kiezen uit nieuwe verse maaltijden.
 • Doorgaans betaal je voor een koelvers gerecht +/- €7,50 per avondmaaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Halen

Veel 75-plussers geven de voorkeur aan langer thuis wonen met ondersteuning. Met de bezorgservice van warme maaltijden aan huis is dit dikwijls ook mogelijk. Voor ouderen kan het zelfstandig opwarmen van een maaltijd al problemen opleveren. Een voedzame en bewust samengestelde maaltijd is juist voor deze doelgroep van groot belang. Wanneer u of uw familie in zo’n situatie zit dan is er een warme maaltijdservice met uitgebreide ondersteuning. Men biedt standaard een dagmenu met bijvoorbeeld: soep als starter, een hoofdgerecht inclusief aardappeltjes of rijst/pasta + een ruime portie groenten, vis, vlees of gevogelte en een klein dessert.

 • De service die warme maaltijden aan huis bezorgt noemen we ook tafeltje dekje.
 • Doorgaans verzorgd door lokale vrijwilligers.
 • Een warm dagmenu bezorgen kost tussen de €8,50 – €10,25.
warme-maaltijd-leveren-halen-3545

Persoonlijke dieetmaaltijden

Heeft u een voorkeur voor bepaalde voeding vanwege een voedselallergie of voedselintolerantie? De maaltijdservice is dan ook zeker een optie. Wordt er bij u vaak een hoge bloeddruk geconstateerd of lijdt u aan hart- en vaatziekten? Kies dan voor het assortiment zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer zo gemakkelijk slikken of problemen tijdens het kauwen? Informeer dan naar de speciale gemalen gerechten. Wil u afvallen? Dan is het vetbeperkte eten een goede keuze. Bent u aan het revalideren? Dan kan het raadzaam zijn te zoeken naar eiwitrijke voeding. in de 3 boxen hieronder sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: een uitgebreid aanbod met glutenvrije gerechten.
 • Lactosevrij: bij de bereiding worden alternatieven voor zuivel gebruikt.
 • Zoutarm: speciale maaltijden waarbij weinig zout is gebruikt.
 • Eiwitrijk: behoud van spierkracht en lichamelijke functie.
 • Gemalen: zachte maaltijden met een fijne structuur die eenvoudig te nuttigen zijn. Optioneel kan het eten ook vloeibaar geleverd worden.
 • Koolhydraatarm: een constanter gewicht door koolhydraat beperkt te eten.
 • Diabetes: bewuster eten door te letten op weinig suiker en meer groenten / noten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: lekkere combinaties zonder vis en/of vlees maar met meer groenten.

Bij welke aanbieders kan ik eten thuis laten leveren in Halen?

Wilt u eten in Halen bestellen? Er werken velerlei erkende keukens die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. In het hierna volgende schema vindt u bekende bezorgdiensten die hun service mogelijk ook bij u aanbieden. Per aanbieder bieden wij informatie over het aanbod en de gemiddelde prijs.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€7,19
Proefbox: €37,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs uit de buurt

Naast de besproken toonaangevende bezorgdiensten zijn er binnen de provincies zelf ook meerdere mogelijkheden (maaltijdbedeling). In het bijgaande overzicht vindt u Vlaamse speciaalzaken, slagerijen, verswinkels, traiteurs, restaurants, eetwinkels die mogelijk ook iets kunnen betekenen rondom een warme maaltijd aan huis. Kent u een leverancier die mist? Een genoemd bedrijf verwijderen? Wij ontvangen uw aanvullingen graag per e-mail. Op onze website vindt u ook leveranciers in Zonhoven, Kortenaken, Houthalen-Helchteren, Herk-De-Stad en Hasselt.

NaamAdresPostcodePlaats
Coppers BartBergstraat 43545Halen
Traiteur NicoFonteinstraat 273545Halen
Somers JohanLiniestraat 253545Halen
De Groene GoestingLiebroekstraat 543545Halen
Gakens StevenKauwplasstraat 1203545Loksbergen
Traiteur VanbrabantLiniestraat 383545Halen
T MuikenVelpenstraat 473545Halen
Fornuis 90Lindestraat 903545Loksbergen
Lokale verswinkels, cateraars, slagerijen, horecabedrijven en traiteurs voor maaltijdbezorging in Halen.

Gemakkelijk eten laten leveren in Halen?

Lekkere, gevarieerde en gezonde gerechten wekelijks thuisbezorgd

Tips en advies m.b.t. de voedingsdriehoek

Een gevarieerde eetgewoonte is van groot belang op alle leeftijden. Maar juist voor Vlamingen van 65 jaar en ouder is een dagelijkse warme maaltijd met voldoende voedingsstoffen belangrijk. Bejaarde mensen kunnen nog wel eens te maken krijgen met ongemakkelijk op lichamelijk en sociaal/geestelijk gebied. De voedingsdriehoek kan daarbij richtinggevend zijn voor een meer gezonde en duurzame leefstijl. Het model vertrekt van de volgende 3 uitgangspunten: eet meer plantaardig, eet zo weinige mogelijk calorieën en voorkom onnodige voedselverspilling. In de volgende lijst treft u praktijkvoorbeelden hoe u dit in uw eigen leven kunt toepassen:

 • Neem elke dag voldoende drinkwater.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit en volg de seizoenskalender.
 • Men raadt aan te kiezen voor meer eiwitrijke voeding, noten en vruchten.
 • Kies voor alternatieven van vlees: neem wat vaker vis en gevogelte en laat rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk staan.
 • Ga verantwoord om met lege calorieën (zoals tussendoortjes en cola).
 • Eet niet meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. Gun jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting.
 • Laat je inspireren door nieuwe trends (gebruik specifiek groenten en fruit van het seizoen).
 • Bedenk vooraf wat je gaat eten.

Ouderen en voedingsproblemen
Bejaarden kunnen veel last ondervinden door ondervoeding. Bijvoorbeeld door een verminderde eetlust, gebitsproblemen of doordat men afhankelijk wordt van anderen. De gevolgen zijn o.a: afname van de spiermassa. Hierna doorzoekt u meerdere acties om elke dag toch voldoende binnen te krijgen:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met belangrijke voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, eiwitten en energie).
 2. Kies voor energierijke voeding zoals kaas, worst en volle producten.
 3. Neem eten dat u makkelijk kunt eten. Denk aan gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Meest gestelde vragen + antwoorden over maaltijdbedeling

Welke bedrijven leveren maaltijden in Halen?
In de regio Halen worden er door betrouwbare plaatselijke keukens en traiteurs maaltijden aan huis geleverd. Ook kunt u kiezen uit grote Vlaamse leveranciers. Populaire opties zijn: Oh My Guts, Fresheo, Home Cuisine, Crowd Cooks, Mealhero. Een andere optie is een praktische maaltijdbox van: 15gram, HelloFresh, Marley Spoon, Simply You box, Foodbag. U krijgt alle ingrediënten thuisbezorgd. Let er wel op dat u dit zelf nog klaar moet maken.

Wat kosten deze maaltijden?
De prijzen van maaltijdbedeling in Halen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een lekkere diepvriesmaaltijd haal je al in huis vanaf €5,95. Een gezonde koelverse maaltijd is al beschikbaar v.a. €7,5. Een totaal dagmenu (met voorgerecht en vla / fruit) kent een vanafprijs van zo’n €9,75. Dat is inclusief verzendkosten. Er geldt wel een afname van ten minste 5 maaltijden per week.

Is het mogelijk om het eten warm te laten bezorgen?
Uiteraard, een warme maaltijd leveren in Halen is een mogelijkheid. Dit is beschikbaar bij plaatselijke cateraars en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt vers bereid door een professionele kok. Als u het dagmenu besteld ontvangt u vaak een soep of salade, een hoofdgerecht met daarbij pasta/rijst/aardappelen met seizoensgebonden groenten, een lekker stukje vis of vlees en een dessert na. Het hoeft niet in de microgolfoven. Zelfs de afwas wordt gedaan voor u.

Wat is het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood werd vroeger tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden genoemd. Dit is de zogenaamde zorgpremie voor bejaarden met een laag inkomen en tevens fysieke of geestelijke problemen. Ervaart u problemen bij het zelfstandig eten en koken? Dan kunt u misschien ook gebruik maken van een subsidie voor maaltijden. U kunt deze aanvraag doen op Vlaanderen.be. Hierbij hebt u een elektronische identiteitskaart (eID) met kaartlezer en pincode nodig. Zie ook www.halen.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment