Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Rijkevorsel

Een gevarieerd eetpatroon is van groot belang voor uw algehele gezondheid. Ben u niet in de gelegenheid een supermarkt te bezoeken? Of gaat het koken moeilijk? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Rijkevorsel kan dan een hoop werk uit handen nemen. De maaltijdleverancier bezorgt gezonde dagverse bereidingen bij ouderen en mensen die door ziekte of een beperking niet zelf kunnen koken. Denk aan Vlaamse maaltijden zoals Mosselen met friet tot toppers zoals Rundstong Madeirasaus Puree. Bereid met kraakverse producten. Binnen no-time opgewarmd in de microgolfoven/magnetron of oven. Aan de hand van onze site vindt u informatie over de meest bekende maaltijd-types en diëten. Ook bieden wij Belgische en lokale cateraars en kan u zoeken naar proefmaaltijden en aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-rijkevorsel

 • Wekelijks een wisselend aanbod met opwarmmaaltijden.
 • Ideaal wanneer u niet meer zelf kunt koken.
 • Een maaltijd is er al vanaf €5,95.
 • Altijd met voldoende groenten en voedingsstoffen.
 • U zit nergens aan vast.
 • Ruime bestelmogelijkheden.
RegioAntwerpen
GemeenteRijkevorsel
PlaatsRijkevorsel
Postcode2310
Popualir receptLamsslavink Bloemkool Bechamelsaus En Krieltjes
Gemeentewebsitewww.rijkevorsel.be

Lekker en gezond eten aan huis in Rijkevorsel?

Bekijk aanbieding en bestel direct online

Verse maaltijden aan huis in Rijkevorsel (update mei 2024)

Veel bejaarden hebben nauwelijks tot geen focus op gezonde voeding. Dat komt met name naar voren bij fysieke klachten zoals een te hoge bloeddruk en verminderde mobiliteit. Daarbij zien we ook een groep mensen die te maken hebben met verschijnselen als permanente ondervoeding. Dit soort voedingsproblematiek vergroot het risico op een verminderd gevoel van energie en reumatische klachten. Dagelijks een evenwichtige maaltijd nuttigen is erg relevant. Een praktisch hulpmiddel is de voedingsdriehoek. Vindt u het lastig om elke dag zelf iets klaar te maken? Hedendaags vindt u meerdere soorten senioren maaltijden die u aan huis kunt laten leveren. Denk dan aan Boereworst Met Wortelstamppot of Spinaziesoep. Verderop deze pagina geven we meer informatie.

De voordelen van vriesverse maaltijden

Dit type (vriesverse maaltijd) wordt na het koken direct teruggevroren. Het invriezen van maaltijden heeft allerlei voordelen: smaak, kleur en geur blijven heel goed behouden. Kleurstoffen, smaakversterkers of bewaarmiddelen worden niet of nauwelijks toegevoegd. Kant en klare diepvries gerechten kan u in de vriezer voor enkele maanden wegleggen. Onmisbaar om er niet een paar thuis te hebben. U vindt zeker iets naar uw goesting.

 • Alles blijft vers zonder bewaarmiddelen.
 • Razendsnel genieten van een warme maaltijd.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Rijkevorsel is al mogelijk voor €5,35.

Gekoelde maaltijden

De dagverse maaltijden bevatten voornamelijk de meest verse ingrediënten. Belangrijk voordeel t.o.v. vriesvers is de variatie in gerechten. De maaltijden zijn laag in zout en vet. Koelvers gekookt eten kan je om en nabij 4 dagen tot 1 week gekoeld opslaan. Ze worden uitgeleverd op meerdere levermomenten, verspreid over de week.

 • Verantwoorde maaltijden die aansluiten op de voedingsdriehoek.
 • Een veelzijdig aanbod dat ook geschikt is voor verschillende diëten.
 • Koelverse gerechten laten bezorgen kan al vanaf €7,35 per warme maaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Rijkevorsel

De meeste ouderen hopen dat ze nog voor een lange periode zelfstandig thuis kunnen wonen. Door middel van warme maaltijden aan huis is dat een stuk realistischer. Voor bejaarden en andere kwetsbare doelgroepen kan ook het verwarmen van een maaltijd een ingewikkelde klus zijn. Een volwaardige en groenterijke maaltijd is juist op oudere leeftijd cruciaal. Voor die situaties kunt u aanspraak maken op een warme maaltijdservice. Er wordt gewerkt met een dagmenu inclusief een soep als starter, een hoofdgerecht dat bestaat uit gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst + seizoensgebonden groenten, gebakken vis of vlees en een klein dessert.

 • De tafeltje dekje gerechten worden geleverd in een warmhoudbak.
 • Vaak wordt het op een vast tijdstip geleverd.
 • Een warm dagmenu aan huis kost tussen de €8,25 en €9,75.
warme-maaltijd-leveren-rijkevorsel-2310

De verschillende dieetmaaltijden

Heeft u een voorkeur voor bepaalde voeding vanwege bepaalde medische redenen? Ook dan staat de maaltijdservice voor u klaar. Heeft u te maken met een hoge bloeddruk of hypertensie of heeft u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten? Dan adviseren artsen vaak zoutarme maaltijden. Heeft u slikproblemen of kunt u niet meer zo best kauwen? Meestal worden er ook gemalen maaltijden thuisbezorgd. Bent u te zwaarlijvig? Dan zijn er speciale vetbeperkte menu’s om uit te kiezen. Wilt u werken aan spieropbouw? Neem dan juist de energie- en eiwitrijke gerechten. In de onderstaande blokjes vindt u een overzicht met enkele veel voorkomende diëten.

 • Glutenvrij: speciale gerechten voor senioren met coeliakie.
 • Lactosevrij: maaltijden met een minimale hoeveelheid lactose.
 • Zoutarm: smakelijke maaltijden zonder al te veel zout.
 • Eiwitrijk: voor het behoud van uw spiermassa en conditie.
 • Gemalen: speciale gepureerde maaltijden met een zachte structuur. Optioneel kan er ook vloeibare voeding geleverd worden.
 • Koolhydraatarm: minder snel een hongergevoel waardoor u makkelijker afvalt.
 • Diabetes: bewuster eten door te letten op weinig suiker en meer groenten / noten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: kies voor gerechten zonder vlees en vis.

Bij welke leverancier kan ik eten thuis laten leveren in Rijkevorsel?

Wilt u eten in Rijkevorsel bestellen? U hebt de keuze uit velerlei toonaangevende traiteurs met vaste bezorgers door heel Vlaanderen. In het hierna volgende schema beschrijven we bekende bedrijven die mogelijk ook bij u bezorgen. Per aanbieder vindt u in deze tabel betreffende de prijzen en de maaltijdvorm.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€7,19
Proefbox: €37,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs en keukens in uw eigen regio

Los van de getoonde erkende traiteurs zijn er ook op gemeentelijk niveau voldoende keuzes (maaltijdbedeling). Hieronder doorzoekt u Vlaamse cateraars, verswinkels, speciaalzaken, slagerijen, eetwinkels, traiteurs waar u kunt infomeren naar een warme maaltijd aan huis. ZIjn wij een bedrijf vergeten? Een leverancier laten verwijderen? Stuur een mail naar onze klantendienst. Op onze website treft u ook aanbieders in Grobbendonk, Herenthout, Vorselaar, Turnhout en Lille.

NaamAdresPostcodePlaats
Bevers J & PDrijhoek 442310Rijkevorsel
Aloxia Traiteur ServiceDrijhoek 92310Rijkevorsel
Hens L TraiteurVlimmersebaan 452310Rijkevorsel
Traiteur KokkerelPerenstraat 72310Rijkevorsel
Van der smissen FeestserviceGelmelstraat 92/72320Hoogstraten
Madame FestynGanzendries 322320Hoogstraten
Eurowild BeneluxGelmelstraat 92/132320Hoogstraten
Alma LibreSint-Lenaartseweg 39/B2320Hoogstraten
Regionale verswinkels, slagerijen, horecabedrijven, restaurants en traiteurs voor maaltijdbezorging in Rijkevorsel.

Gemakkelijk eten laten leveren in Rijkevorsel?

Gevarieerde en evenwichtige maaltijden die u gemakkelijk kunt opwarmen

Meer informatie over de voedingsdriehoek

Een uitgebalanceerd eetpatroon is van belang voor elke Vlaming. Echter juist ook voor mensen op leeftijd is een dagelijkse gezonde warme maaltijd cruciaal. Als de jaren verstrijken wil dat nog wel eens zorgen voor verschillende lichamelijke en sociale veranderingen. De voedingsdriehoek ligt dan aan de basis van een bewust, gezond en duurzaam voedingspatroon. Dit model gaat uit van 3 basisprincipes: een gerichte voorkeur voor plantaardig eten, een vermindering van het aantal dagelijkse calorieën en zorg voor zo min mogelijk afval. In onderstaand stukje delen wij aanbevelingen hoe u dit zelfstandig kunt inbedden in uw dagelijks leven:

 • Drink zoveel mogelijk water uit de kraan.
 • Dagelijkse kost: eet zoveel mogelijk groenten van het seizoen.
 • Probeer meer noten, peulvruchten en granen te eten.
 • Neem af en toe vleesvervangers: kies meer voor kip, vis en andere plantaardige producten en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Focus op het verminderen van lege calorieën (gesuikerde dranken, chips, snoepjes en andere snacks).
 • Luister goed naar je honger- en verzadigingsgevoel. Geniet van wat je eet.
 • Breng variatie in recepten en smaken (gebruik specifiek groenten en fruit van het seizoen).
 • Plan je maaltijden zoveel mogelijk in.

Omgaan met voedingsproblemen
Bij senioren speelt ondervoeding een belangrijke rol. Mogelijke oorzaken zijn minder smaak, kauw- en slikproblemen of sociale factoren. De consequenties kunnen onder andere zijn: afname van de hart- en longcapaciteit. in de 3 boxen hieronder beschrijven we meerdere actiepunten om toch aan de energiebehoefte te voldoen:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met goede voedingswaarden (koolhydraten, vetten en eiwit).
 2. Kies voor producten rijk aan energie zoals noten en volle melkproducten.
 3. Kies voor voeding dat makkelijk eetbaar is. Onder andere gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

FAQ met veelgestelde vragen over maaltijdbedeling

Welke bedrijven leveren maaltijden in Rijkevorsel?
In de regio Rijkevorsel worden er door verschillende kleinschalige keukens, cateraars en zorginstellingen maaltijden aan huis geleverd. Daarnaast leveren er meerdere grote Vlaamse specialisten. Enkele bekende voorbeelden zijn: Oh My Guts, Crowd Cooks, Mealhero, Home Cuisine, Delimeal. U kunt ook gaan voor een maaltijdbox met verse ingrediënten van bijvoorbeeld: Foodbag, Marley Spoon, Simply You box, 15gram, HelloFresh. Dit is een boodschappenpakket met producten en recepten. Het verschil is dat u hier nog wel zelf moet koken.

Wat zijn de tarieven van deze maaltijden?
De kosten van maaltijdbedeling in Rijkevorsel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een diepvriesmaaltijd haal je al in huis vanaf €5,95. Een goede koelverse maaltijd bestelt u vanaf €7,95. Een wisselend dagmenu (met soep en dessert) bedraagt zo’n €9,85. Altijd inclusief de levering. Aanbieders werken doorgaans met een minimumafname van 3, 4, 5 of 6 gerechten per week.

Is warme levering aan huis ook mogelijk?
Absoluut, een warme maaltijd leveren in Rijkevorsel is mogelijk. Dit wordt gefaciliteerd door lokale keukens en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt door koks vers gemaakt met gezonde producten. Zo’n dagmenu bestaat o.a. uit: soep als voorgerecht, een hoofdgerecht met daarbij aardappelen/pasta/rijst met verschillende groenten, vlees, vis of een vleesvervanger en een klein dessert. Opwarmen hoeft niet. Zelfs de afwas wordt gedaan voor u.

Wat houdt het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood in?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood heette vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Die betreft een zorgpremie voor senioren met een beperkt inkomen en een handicap (minstens 7 punten op de schaal van zelfredzaamheid). Ervaart u moeilijkheden bij het klaarmaken en eten van uw maaltijd? Dan ontvangt u mogelijk een zorgpremie. Meer details hierover staan op Vlaanderen.be. Let op: uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) is hierbij noodzakelijk. Zie ook www.rijkevorsel.be.

Leave a Comment