Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Izegem

Een gevarieerd eetpatroon is belangrijk voor een fit en sterk lichaam. Heeft u moeite met het doen van de boodschappen? Of lukt het niet meer om te koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Izegem kan uitkomst bieden. Een maaltijdleverancier bezorgt voedzame dagverse bereidingen bij mensen op leeftijd en hulpbehoevenden of gehandicapten. O.a. Vlaamse recepten zoals Witloof met gehakt tot toppers zoals Filetkotelet Champignonsaus Wortelen Roseval Aard. Altijd bereid met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. U kunt het eenvoudig opwarmen in keukenapparatuur zoals oven of de microgolfoven. Op deze pagina vindt u informatie over de meest gekozen type gerechten en diëten. Ook vindt u hier landelijke en plaatselijke keukens en bekijkt u welkomstaanbiedingen en proefboxen.

maaltijd-aan-huis-izegem

 • Nooit meer zelf koken met deze handig opwarmmaaltijden.
 • Met name gekozen door senioren en kwetsbaren.
 • Maaltijden aan huis zijn er al voor €5,75.
 • Ruim dieet assortiment beschikbaar.
 • Geen abonnement maar alleen bestellen wanneer u dat wil.
 • Betrokken klantenservice met persoonlijke bezorgers.
RegioWest Vlaanderen
GemeenteIzegem
PlaatsIzegem
Postcode8870
Menu tipKippenballetjes in tomatensaus met farfalle
Gemeentewebsitewww.izegem.be

Eten aan huis in Izegem?

Bekijk huidige acties en bestel direct online

Verse maaltijden aan huis in Izegem (update mei 2023)

Veel oudere inwoners van België eten niet gezond en gevarieerd. Dat komt met name naar voren bij welvaartsziektes zoals obesitas en osteoporose. Aan de andere kant zijn er senioren die geconfronteerd wordt met flink ondergewicht. Dit soort voedingsproblematiek draagt bij aan meer een futloos en moe gevoel en een verminderde weerstand. Elke dag een evenwichtige maaltijd nuttigen is vereist. Een goed uitgangspunt hiervoor is de voedingsdriehoek. Is het te ingewikkeld geworden om zelf te voorzien in goed voeding? Wij onderscheiden verscheidene bezorgmaaltijden die u kunt laten leveren. U kunt hierbij denken aan Spirelli in tomatensaus met ham en kaas of Zalmfilet met velouté en broccolipuree. In het stukje hieronder geven we meer details.

Vriesverse maaltijden: voordelen en informatie

Na het koken worden deze vriesvers maaltijden snel ingevroren. Dit heeft veel (praktische) voordelen: een optimaal behoud van voedingswaarden, smaak, kleur en vitamines. Kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen worden maar slechts sporadisch gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden kunt u gemakkelijk voor een lange periode in de vriezer bewaren. U kunt ze dus ook makkelijk bewaren voor een later moment. Er zit vast iets van uw goesting bij.

 • Smaak en voedingswaarden blijven perfect bewaard.
 • Binnen een paar minuten een warme maaltijd.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Izegem is al mogelijk vanaf €5,85.

Meer informatie over gekoelde maaltijden

Worden bereid in grote professionele keukens met de meest verse ingrediënten. Er is veel variatie in het menu. De maaltijden zijn laag in zout en vet. Koelvers eten kan je doorgaans een week bewaren in de koelkast. De levering vindt plaats op meerdere levermomenten, verspreid over de week.

 • Bereid met de meest verse producten.
 • Elke week de keuze uit nieuwe vers gekookte gerechten.
 • Normaal rekenen ze voor koelverse gerechten zo’n €7,95 per warme maaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Izegem

Veel mensen op leeftijd zouden het fijn vinden om een langere periode thuis te kunnen wonen. Door middel van warme maaltijden aan huis is dat een stuk realistischer. Voor senioren kan het opwarmen van een maaltijd al problemen opleveren. Een uitgebreide en evenwichtige maaltijd is een onmisbaar voedingsmoment op een dag. Daarom kunt u aanspraak maken op een warme maaltijdservice. Er wordt gewerkt met een dagmenu met o.a.: soepje vooraf, een hoofdgerecht met daarbij rijst, pasta of aardappelpuree + groenten van het seizoen, een kleine portie vis en/of vlees en indien gewenst een dessert.

 • Deze tafeltje dekje service wordt dagelijks aan huis bezorgd.
 • Opwarmen in de microgolfoven niet meer nodig.
 • Het warme dagmenu laten bezorgen kost tussen de €8,95 – €9,25.
warme-maaltijd-leveren-izegem-8870

De verschillende dieetmaaltijden

Moet u bepaalde soorten voeding eten vanwege bepaalde medische redenen? De maaltijdservice is dan ook zeker een optie. Heeft u een hoge bloeddruk of heeft u hartklachten (gehad)? Dan adviseren artsen vaak zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer zo gemakkelijk slikken of lukt het niet meer om goed te kauwen? Zoek dan naar de gemalen gerechten. Wil u afvallen? Dan is het vetbeperkte eten een goede keuze. Bent u aan het revalideren? Neem dan juist de energie- en eiwitrijke gerechten. In het gedeelte hieronder sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: een uitgebreid aanbod met glutenvrije gerechten.
 • Lactosevrij: bijvoorbeeld bij een lactose-intolerantie en koemelkallergie.
 • Zoutarm: kies voor deze gerechten als u slechts weinig zout wilt eten.
 • Eiwitrijk: voornamelijk interessant bij operaties, revalidatie en sport.
 • Gemalen: bij problemen met kauwen of slikken (orofaryngeale dysfagie). Ook vloeibare voeding behoort tot de mogelijkheden.
 • Koolhydraatarm: minder snel een hongergevoel waardoor u makkelijker afvalt.
 • Diabetes: minder last van de effecten van suikerziekte.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: gevarieerde gerechten met uitstekende plantaardige vervangers.

Bij welke aanbieders kan ik eten thuis laten leveren in Izegem?

Wilt u eten in Izegem bestellen? Er werken een aantal toonaangevende services die bezorgen in Vlaanderen en de regio Brussel. In de tabel hieronder treft u populaire traiteurs die wellicht bij u actief zijn. Per leverancier leest u meer ten aanzien van de tarieven van de maaltijden.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs uit de buurt

Naast de verscheidene bekende leveranciers zijn er binnen de provincies zelf ook meerdere mogelijkheden (maaltijdbedeling). In de bijgaande tabel treft u toonaangevende eetwinkels, traiteurs, restaurants, cateraars, speciaalzaken, slagerijen die ondersteuning kunnen bieden bij een warme maaltijd aan huis. Ziet u een fout of heeft u aanvullingen? Een leverancier laten verwijderen? Stuur uw suggesties dan per mail. A.d.h.v. dit portaal zoekt u ook naar aanbieders in Staden, Torhout, Ardooie, Lendelede en Hooglede.

NaamAdresPostcodePlaats
Food, Fire And FunMeulebeeksestraat 468870Emelgem
Penninck ThomasPrinsessestraat 128870Emelgem
Kai FaVijfwegenstraat 308870Emelgem
Luc VanhauwaertPrinsessestraat 148870Emelgem
China GardenBaron De Pélichystraat 278870Izegem
BartbecueVoetbalstraat 398870Emelgem
Gistelhove FeestzaalWielewaalstraat 188870Emelgem
Bjen KwieKlijtstraat 1218870Izegem
Lokale slagerijen, restaurants, horecabedrijven, verswinkels en traiteurs voor maaltijdbezorging in Izegem.

Eten aan huis leveren in Izegem?

Gemakkelijk opwarmen met de microgolfoven

Richtlijnen gezond eten met de voedingsdriehoek

Een dagelijkse gezonde maaltijd is vereist op alle leeftijden. Maar juist voor Vlamingen van 65 jaar en ouder is het helemaal belangrijk om dagelijks een evenwichtige warme maaltijd te eten. Bejaarde mensen kunnen nog wel eens te maken krijgen met zowel biologische als sociale veranderingen. De voedingsdriehoek wijst je de weg richting een eetpatroon dat gezond en milieubewust is. Dit model kent eigenlijk 3 grote pijlers: meer ruimte voor plantaardig eten, laat ongezonde snacks zoveel mogelijk liggen en ga zuinig om met voedsel. In het overzicht hieronder treft u aanbevelingen hoe u zelf deze gezonde levensstijl kunt implementeren:

 • Probeer zoveel mogelijk gewoon water te drinken.
 • Dagelijkse kost: eet zoveel mogelijk groenten van het seizoen.
 • Kies vaker voor bonen, kikkererwten en andere peulvruchten i.p.v. vlees.
 • Zoek naar een alternatief voor vlees: kies vaker voor gevogelte, vis en eieren en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Kijk uit met lege calorieën(zoals frisdrank, snacks en snoep).
 • Eet niet meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. Geniet bovenal van je maaltijden.
 • Wissel elke dag van soort gerecht (bijvoorbeeld met een seizoenskalender).
 • Kies bewust momenten waarop je gaat eten.

Voedingsproblemen bij ouderen
Oudere mensen hebben een verhoogd risico op ondervoeding. Dit kan redenen hebben zoals sneller een “vol” gevoel, gebitsproblemen of door eenzaamheid. Problemen die kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld: verlies van spierkracht. In de onderstaande blokjes doorzoekt u verschillende adviezen om elke dag toch voldoende binnen te krijgen:

 1. Probeer kleinere porties te verdelen over de dag met voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten.
 2. Neem energierijke producten zoals volle melkproducten.
 3. Kies voor voeding dat makkelijk eetbaar is. Bijvoorbeeld gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

FAQ over maaltijdbedeling en bezorgservices

Welke services leveren maaltijden in Izegem?
In de regio Izegem worden er door allerlei lokaal georiënteerde zorgbedrijven en cateraars maaltijden aan huis geleverd. In aanvulling hierop zijn er meerdere landelijke cateraars. Innovatieve bedrijven zijn bijv: Fresheo, Oh My Guts, Mealhero, Delimeal, Crowd Cooks. Een andere mogelijkheid is een handige maaltijdbox van: Ekomenu, Marley Spoon, 15gram, Simply You box, Foodbag. In die box vindt u alle recepten met bijbehorende ingrediënten. U moet het nog wel zelf klaarmaken.

Hoeveel moet ik betalen voor dit eten?
De prijzen van maaltijdbedeling in Izegem hangen af van diverse factoren. Een makkelijke diepvriesmaaltijd is er al vanaf €5,35. Een lekkere koelverse maaltijd wordt aangeboden vanaf €7,5. Een wisselend dagmenu (met voorgerecht en vla / fruit) kost circa €9,35. Dit is met leveringskosten. Er geldt wel een minimale afname van 5 maaltijden per week.

Ik wil mijn eten warm laten bezorgen, kan dat?
Zeker, een warme maaltijd leveren in Izegem is mogelijk. Dat wordt geregeld door plaatselijke speciaalzaken en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt dagelijks vers gekookt met seizoensproducten. Het dagmenu bestaat uit meestal uit soepje, een hoofdgerecht van rijst, pasta of aardappelpuree met groenten van het seizoen, gebakken vis of vlees met een toetje na. De gerechten hoeft u zelf niet meer op te warmen. Zelfs de afwas wordt gedaan voor u.

Hoe werkt het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood heette vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het gaat hier om de zorgpremie voor mensen op leeftijd met weinig geld en issues met zelfredzaamheid. Ondervindt u trammelant bij het eten bereiden en opeten? Misschien kan u dan informeren naar een subsidie voor maaltijden. U kunt deze aanvraag doen op Vlaanderen.be. U hebt uw token of elektronische identiteitskaart (eID) met kaartlezer en pincode nodig. Zie ook www.izegem.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment