Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Voormezele

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor een sterk lichaam én een heldere geest. Ervaart u problemen bij. het bezoeken van een supermarkt? Of wilt/kunt u niet meer zelfstandig koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Voormezele is het antwoord op veel van deze problematiek. Een maaltijdleverancier bezorgt betaalbare dagverse bereidingen bij senioren en mensen die door ziekte of een beperking niet zelf kunnen koken. O.a. Vlaamse delicatessen zoals Gehaktballetjes met krieken tot heerlijke dagmenu’s zoals Gehaktschotel Met Worteltjes. Zoveel mogelijk gemaakt met seizoensproducten. Dit kunt u zelf opwarmen in de microgolfoven of oven. Aan de hand van onze site bieden wij informatie over de diverse type gerechten en diëten. Ook tonen wij bekende en regionale cateraars en kunt u gebruik maken van aanbiedingen van proefpakketten.

maaltijd-aan-huis-voormezele

 • Elke week verse en gezonde maaltijden in huis.
 • Ideaal wanneer u zelf niet kunt of wilt koken.
 • Al te bestellen vanaf €5,85.
 • Met voldoende groenten en rijk aan voedingsvezels.
 • Geen ingewikkelde abonnementen.
 • Ruime bestelmogelijkheden.
RegioWest Vlaanderen
GemeenteIeper
PlaatsVoormezele
Postcode8902
Recept tipGentse waterzooi
Gemeentewebsitewww.ieper.be

Warm eten aan huis in Voormezele?

Bekijk huidige acties en vraag proefmaaltijden aan

Verse maaltijden aan huis in Voormezele (update februari 2024)

Veel Belgen op leeftijd kunnen zelf maar in beperkte mate zorgen voor gezonde voeding. Dit zien we bijvoorbeeld aan typische klachten zoals een hoge cholesterol en psychische klachten. Ook zijn er ouderen die juist te kampen hebben met een zeer lage energie-inname. Te lang doorlopen met deze voedingsproblemen kan weer leiden tot depressieve gevoelens en gedachten en spierklachten. Een afwisselende en gezonde maaltijd is van wezenlijk belang. Een praktisch hulpmiddel is de voedingsdriehoek. Is het zelfstandig volgen van deze richtlijnen voor u een probleem? Tegenwoordig zijn er meerdere soorten thuismaaltijden die u kunt laten leveren. Kies uit een uitgebreid menu met o.a. Lamsnavarin met seizoensgroenten en puree of Varkensmedaillon met Blackwell bloemkool -broccoli en frieten. In het stukje hieronder leest u meer over de belangrijkste maaltijdvormen.

Meer informatie over vriesverse maaltijden

Kenmerkend van een vriesvers maaltijd is dat ze na het koken snel worden ingevroren. Dat biedt klanten diverse voordelen: een optimaal behoud van voedingswaarden, smaak, kleur en vitamines. Niet natuurlijke toevoegingen (e-nummers, kunstmatige smaakstoffen etc) hoeven in mindere mate te worden gebruikt. Kant en klare diepvries gerechten zijn maandenlang houdbaar. Onmisbaar om er niet een paar thuis te hebben. U vindt zeker iets naar uw goesting.

 • Smaak en voedingswaarden blijven perfect bewaard.
 • 6 – 12 maanden houdbaar in de vrieskist.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Voormezele is al mogelijk voor €5,35.

Gekoelde maaltijden

Het aanbod dagverse maaltijden wordt kort voor de levering gekookt met kraakverse producten. Zoveel mogelijk van het seizoen. Bevatten geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout. Koelverse producten kan je plus minus 5 of 6 dagen zonder smaakverlies bewaren. Je kunt kiezen uit 1 of 2 vaste levermomenten in de week.

 • Vandaag geoogst, morgen op uw bord.
 • Volop variatie in de menu’s.
 • Gemiddeld zijn de kosten van een koelvers gerecht zo’n €7,85 per dag.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Voormezele

Veel Belgen hebben de wens om langer zelfstandig te kunnen wonen. Door warme maaltijden aan huis is dat een stuk realistischer. Voor de wat oudere mensen kan het bedienen van een microgolfoven een hele opgave zijn. Een rijke en evenwichtige maaltijd is juist op oudere leeftijd cruciaal. Om die reden kunt u gebruik maken van de warme maaltijdservice. Meestal betreft het een dagmenu dat bestaat uit soepje vooraf, een hoofdgerecht zoals aardappeltjes of rijst/pasta + een ruime portie groenten, een kleine portie vis en/of vlees en indien gewenst een dessert.

 • Met tafeltje dekje ontvangt u thuis een warme maaltijd.
 • De koerier heeft ook een sociale en signaleringsfunctie.
 • Zo’n daghap/dagmenu kost ergens tussen de €8,95 – €9,95.
warme-maaltijd-leveren-voormezele-8902

Persoonlijke dieetmaaltijden

Moet u bepaalde soorten voeding eten vanwege bepaalde medische redenen? Ook dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Heeft u een hoge bloeddruk of heeft u te maken met hart- en vaataandoeningen? Dan adviseren artsen vaak zoutarme maaltijden. Wordt het doorslikken van eten lastig of heeft u weinig kracht om te kauwen? Het aanbod gemalen gerechten zal dan goed bij uw situatie passen. Heeft u het advies gekregen om wat kilo’s te verliezen? Kies dan voor vetbeperkte maaltijden. Bent u aan het herstellen? Dan kan het raadzaam zijn te zoeken naar eiwitrijke voeding. Bijgaand sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: voor mensen die gediagnosticeerd zijn met coeliakie.
 • Lactosevrij: lekkere en gevarieerde gerechten zonder melk.
 • Zoutarm: een aanbod gerechten zonder al te veel zout toevoegingen.
 • Eiwitrijk: geschikt voor mensen die willen herstellen na een operatie.
 • Gemalen: speciaal ontwikkeld voor senioren met kauw- en slikproblemen. Het bestellen van vloeibaar eten is soms ook mogelijk.
 • Koolhydraatarm: door de lage insulinespiegel valt u gemakkelijker af.
 • Diabetes: ingrediënten en recepten geschikt voor mensen met suikerziekte.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: ook zonder vlees en vis kunt u heel gezond eten.

Bij welke aanbieders kan ik eten thuis laten leveren in Voormezele?

Wilt u eten in Voormezele bestellen? Er werken verscheidene grotere organisaties die bezorgen in Vlaanderen en de regio Brussel. In het blok hieronder vergelijkt u enkele bezorgdiensten die doorgaans ook leveren bij u aan huis. Per aanbieder delen wij details over de kosten en het type aanbod.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs en cateraars in de buurt

Buiten de genoemde grote traiteurs zijn er ook op lokaal niveau diverse restaurants, traiteurs en verswinkels actief (maaltijdbedeling). In de tabel hieronder vindt u bekende verswinkels, eetwinkels, slagerijen, cateraars, restaurants, speciaalzaken die u wellicht verder kunnen helpen met een warme maaltijd aan huis. Klopt er iets niet? Een verwijdering laten doorvoeren? Wij zijn blij met uw aanvullingen. Via deze website kunt ook aanbieders bekijken in Brielen, Hollebeke, Dadizele, Dikkebus en Sint-Jan.

NaamAdresPostcodePlaats
Traiteur Le PlatBartierstraat 158902Voormezele
Couvreur ColinBoezingestraat 458904Boezinge
Traiteur Christophe En KarinDiksmuidseweg 3808904Boezinge
Slagerij Henk BisschopDiksmuidseweg 3648904Boezinge
CarpevinoSint-Livinusstraat 58906Ieper
Bbq PatrickLangemarkseweg 218904Boezinge
Landuyt DirkReningestraat 148904Boezinge
Vangheluwe DirkDe Cerfstraat 88908Vlamertinge
Regionale slagerijen, cateraars, restaurants, verswinkels en traiteurs voor maaltijdbezorging in Voormezele.

Direct eten laten leveren in Voormezele?

Groenterijke maaltijden bomvol voedingsstoffen die u eenvoudig zelf opwarmt

Wat is de voedingsdriehoek?

Een gevarieerde eetgewoonte is van groot belang voor elke Vlaming. Echter juist ook voor mensen op leeftijd is elke dag een uitgebalanceerde warme maaltijd belangrijk. Wanneer u ouder wordt dan krijgt u te maken met zowel biologische als sociale veranderingen. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel voor een eetpatroon dat gezond en milieubewust is. 3 uitgangspunten vormen de basis: meer ruimte voor plantaardig eten, een vermindering van het aantal dagelijkse calorieën en eet wat minder dan voorheen. In het overzicht hieronder vindt u handige tips hoe u hier mee aan de slag kunt:

 • Neem elke dag voldoende drinkwater.
 • Dagelijkse kost: eet zoveel mogelijk groenten van het seizoen.
 • Kies vaker voor peulvruchten, volle granen en noten.
 • Verminder de vleesconsumptie: kies meer voor kip, vis en andere plantaardige producten en laat rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk staan.
 • Minder lege calorieën binnenkrijgen (gesuikerde dranken, chips, snoepjes en andere snacks).
 • Voorkom dat je onbewust te veel eet. Geniet van wat je eet.
 • Laat je inspireren door nieuwe trends (koop een kookboek).
 • Eet bewust en met mate (op de juist momenten).

Ouderen en voedingsproblemen
Ouderen lopen een verhoogd risico op ondervoeding. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een eenzijdig voedingspatroon, tandproblemen of problemen met lopen. De consequenties zijn o.a: vermoeidheid en lusteloosheid. Bijgaand doorzoekt u meerdere tips om elke dag toch voldoende binnen te krijgen:

 1. Eet dagelijks om de paar uur een kleine portie met genoeg koolhydraten, vetten, eiwitten en mineralen.
 2. Kies voor energierijke voeding zoals kaas, worst, noten.
 3. Probeer gerechten te zoeken die aansluiten bij uw lichaam. Denk aan gekookte groenten en/of gemalen eten.

FAQ over maaltijdbedeling en bezorgservices

Welke partijen leveren maaltijden in Voormezele?
In de buurt van Voormezele worden er door meerdere gemeentelijke vrijwilligersorganisaties, cateraars en traiteurs maaltijden aan huis geleverd. Tevens zijn er een aantal bekende organisaties. Enkele bekende voorbeelden zijn: Oh My Guts, Mealhero, Crowd Cooks, Delimeal, Fresheo. Een mogelijk alternatief is een praktische maaltijdbox van: HelloFresh, Simply You box, Ekomenu, Foodbag, 15gram. In de box vindt u alle verse producten en recepten. Het verschil is dat u hier nog wel zelf moet koken.

Wat is de prijs van deze gerechten?
De kosten van maaltijdbedeling in Voormezele zijn heel divers. Een gezonde diepvriesmaaltijd kost om en nabij de €5,95. Een voedzame koelverse maaltijd wordt aangeboden vanaf €7,95. Een warm dagmenu (met soep en dessert) kent een vanafprijs van zo’n €9,35. Altijd inclusief de levering. Aanbieders werken doorgaans met een afname van minimaal 3 – 5 maaltijden.

Kan ik kiezen voor warme levering aan huis?
Uiteraard, een warme maaltijd leveren in Voormezele wordt ook aangeboden. Dat wordt geregeld door lokale eetwinkels en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt dagvers gekookt op een centrale locatie. Zo’n dagmenu bestaat o.a. uit: soep, een hoofdgerecht met daarbij aardappelen/pasta/rijst met een ruime portie groenten, vlees, vis of een vleesvervanger en een dessert. U kunt direct aanschuiven, u hoeft niets op te warmen. De afwas wordt ook voor u gedaan.

Wat houdt het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood in?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood kent u misschien ook nog als tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het gaat hier om de zorgpremie voor mensen op leeftijd met een beperkt inkomen en en ten minste 7 punten op de schaal van redzaamheid. Ervaart u hindernissen bij de bereiding of het eten van de avondmaaltijd? Dan ontvangt u mogelijk een zorgpremie. Meer details hierover staan op Vlaanderen.be. Houdt bij de aanvraag uw elektronische identiteitskaart (eID) bij de hand. Zie ook www.ieper.be.

Leave a Comment