Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Gavere

Voldoende en de juiste voeding is van groot belang voor uw algehele gezondheid. Kunt u niet meer zo makkelijk zelf de boodschappen doen? Wilt u liever niet meer zo lang in de keuken staan? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Gavere biedt voor veel ouderen uitkomst. Een maaltijdleverancier brengt dagverse bereidingen bij senioren en kwetsbaren. Bijvoorbeeld Vlaamse specialiteiten als Asperges op z’n Vlaams tot lekkere gerechten als Runderstoofpotje met champignon, groenten mix en puree. Altijd met verse ingrediënten. Binnen no-time opgewarmd in de oven of microgolfoven. Op deze website bekijkt u belangrijke informatie over de meest gekozen type maaltijden en diëten. Ook bekijkt u hier grootschalige en plaatselijke traiteurs en bekijkt u proefpakket aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-gavere

 • Iedere avond een gezonde en voedzame maaltijd op uw bord.
 • Met name gekozen door senioren en kwetsbaren.
 • Al bij u thuisbezorgd vanaf €5,85.
 • Met veel groenten, vitamines en mineralen.
 • Er is geen minimale afnameverplichting.
 • Service wordt zowel online als offline (telefonisch) geleverd.
RegioOost Vlaanderen
GemeenteGavere
PlaatsGavere
Postcode9890
Populair gerechtKaasburger Met Spinazie En Puree
Gemeentewebsitewww.gavere.be

Snel en goedkoop eten aan huis in Gavere?

Bekijk de voordeelacties en vraag een proefgerecht aan

Verse maaltijden aan huis in Gavere (update oktober 2023)

Veel Belgische mensen (65+) eten niet gezond en gevarieerd. Dit zien we aan chronische ziekten zoals een te hoog gewicht en zwakkere spieren. Er zijn ook groepen bejaarden die dagelijks worstelen met een zeer lage energie-inname. Te lang doorlopen met deze voedingsproblemen kan gevolgen hebben zoals: een vermindering van de levenslust en spierklachten. Een gezonde routine in het dagelijkse eten is nodig. U kunt bijvoorbeeld de voedingsdriehoek gebruiken. Is het zelfstandig volgen van deze richtlijnen voor u een probleem? U hebt de keuze uit allerlei bezorgmaaltijden die geschikt zijn voor bezorging aan huis. Denk dan aan Tagliatelle ham-champignon en kaassaus of Vispannetje met verse puree. In de onderstaande blokken geven we meer details.

Vriesverse maaltijden: voordelen en informatie

Worden bereid met dagverse ingrediënten en meteen ingevroren. Dit biedt veel gemak: een lange houdbaarheid, smaak- en vitaminebehoud. Bewaar-, geur-, kleur-, of smaakstoffen worden amper tot niet gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden zijn in de vrieskist maandenlang goed te houden. Ze zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende smaken. Altijd uw goesting in huis!

 • Zonder bewaarmiddelen of smaakstoffen.
 • Ruime keuze in smaken en diëten.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Gavere kost om en nabij de €5,95.

Meer informatie over gekoelde maaltijden

Elke dag professioneel klaargemaakt met ingrediënten die pas net geoogst zijn. Vaak wordt er gekookt met seizoensproducten. Rijk aan groenten, voedingsvezels en arm aan suiker en zout. Koelverse producten kan je doorgaans 5 tot 7 dagen goed houden in de koeling. Ze worden bezorgd op meerdere levermomenten, verspreid over de week.

 • Zonder al te veel toevoegingen, suiker en zout.
 • Bereid met de lekkerste seizoensproducten.
 • Koelverse gerechten laten bezorgen kan al vanaf €7,85 per avondmaaltijd.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Gavere

Veel ouderen hebben de wens om langer zelfstandig te kunnen wonen. Middels warme maaltijden aan huis is dit dikwijls ook mogelijk. Voor ouderen en hulpbehoevenden kan ook het verwarmen van een maaltijd al een onhaalbare bezigheid zijn. Een volledige en groenterijke maaltijd is iets waar iedereen naar uit kan kijken. Wanneer u of uw familie in zo’n situatie zit dan kunt u een warme maaltijdservice inschakelen. Doorgaans bieden ze een dagmenu met bijv: een soepje, een hoofdgerecht met daarbij rijst, pasta of aardappelpuree + voldoende groenten, gebakken vis of vlees en een dessert.

 • Bij een tafeltje dekje organisatie heb je vaak één vast aanspreekpunt.
 • U hoeft niets meer te doen, u kunt direct aanschuiven.
 • Een warm dagmenu bezorgen kost tussen de €8,85 – €10,75.
warme-maaltijd-leveren-gavere-9890

Dieetmaaltijden voor ouderen

Heeft u een voorkeur voor bepaalde voeding vanwege een bepaalde allergie? Bij een maaltijdservice kan dan gekeken worden naar individuele oplossingen. Wordt er bij u vaak een hoge bloeddruk geconstateerd of heeft u problemen gehad met hart en/of bloedvaten? Kies dan voor het assortiment zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer zo gemakkelijk slikken of heeft u weinig kracht om te kauwen? Meestal worden er ook gemalen maaltijden thuisbezorgd. Wil u afvallen? Probeer dan eens een tijd de vetbeperkte gerechten. Wilt u werken aan spieropbouw? Kies dan voor eiwitrijke maaltijden. In het stukje hieronder vindt u meer informatie over de belangrijkste soorten diëten.

 • Glutenvrij: een uitgebreid aanbod met glutenvrije gerechten.
 • Lactosevrij: voor mensen die overgevoelig zijn voor zuivel/melkproducten.
 • Zoutarm: een aanbod gerechten zonder al te veel zout toevoegingen.
 • Eiwitrijk: geschikt voor mensen die willen herstellen na een operatie.
 • Gemalen: bevordert de eetlust en stimuleert het energiepeil. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: wanneer u worstelt met overtollige kilo’s.
 • Diabetes: verse maaltijden met voldoende groenten, peulvruchten en noten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: gunstig effect op je gewicht, cholesterol en bloeddruk.

Bij welke leverancier kan ik eten thuis laten leveren in Gavere?

Wilt u eten in Gavere bestellen? Er werken meerdere populaire cateraars die bezorgen in Vlaanderen en de regio Brussel. In het hierna volgende schema vergelijkt u enkele traiteurs die wellicht bij u actief zijn. Per leverancier delen wij aangaande het aanbod en de gemiddelde prijs.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs en cateraars in de buurt

In aanvulling op de besproken grote services zijn er ook in uw eigen omgeving voldoende mogelijkheden (maaltijdbedeling). Hieronder vindt u verschillende restaurants, traiteurs, slagerijen, eetwinkels, verswinkels, cateraars waar u kunt infomeren naar een warme maaltijd aan huis. Klopt er iets niet? Een genoemd bedrijf verwijderen? Wij ontvangen uw aanvullingen graag per e-mail. A.d.h.v. dit portaal vindt u ook gegevens van leveranciers in Oosterzele, Sint-Martens-Latem, Zulte, Aalter en De Pinte.

NaamAdresPostcodePlaats
De Wolf JosianeBernstraat 179890Asper
Emiel’s SnackwagenPontweg 649890Asper
Goeminne EmileNijverheidsstraat 449890Dikkelvenne
Traiteur BackxBoomstraat 59890Dikkelvenne
PartyventProvinciebaan 979890Dikkelvenne
Hove Van HerpelgemProvinciebaan 1089890Dikkelvenne
Lippens GuyProvinciebaan 819890Dikkelvenne
B&G BelgiumBurchtweg 79890Gavere
Regionale verswinkels, horecabedrijven, slagerijen, restaurants en traiteurs voor maaltijdbezorging in Gavere.

Lekker en gezond eten laten leveren in Gavere?

Verse en gezonde maaltijden die u zelf kunt opwarmen

Tips en advies m.b.t. de voedingsdriehoek

Een uitgebalanceerd eetpatroon is onmisbaar voor praktisch iedereen. Maar juist voor Vlamingen van 65 jaar en ouder is het belangrijk om elke dag een uitgebalanceerde warme maaltijd te nuttigen. Als de jaren verstrijken wil dat nog wel eens zorgen voor een veranderende leefstijl en omgeving. De voedingsdriehoek wijst je de weg richting een gezond eetpatroon. Dit model gaat uit van 3 basisprincipes: eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding, matig je consumptie van calorieën en ga zuinig om met voedsel. In het overzicht hieronder delen wij aanbevelingen hoe u hier in het dagelijks leven aandacht aan kunt besteden:

 • Water is de beste drank om je dorst te lessen.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit, bij voorkeur van het seizoen.
 • Kies gezonde plantaardige eiwitbronnen als peulvruchten en noten.
 • Zoek naar een alternatief voor vlees: kies 2 of 3 keer per week voor een vegetarische maaltijd en eet altijd zo min mogelijk (bewerkt) vlees.
 • Pas op met lege calorieën (zoals snoep/chips/chocolade en zoutjes).
 • Eet niet onnodig veel. Laat eten ook vooral een feest blijven.
 • Breng variatie in recepten en smaken (volg zoveel mogelijk de seizoenen).
 • Bedenk vooraf wat je gaat eten.

Voorkomen van voedingsproblemen
Bij senioren speelt ondervoeding een belangrijke rol. Dit kan zijn door verminderd drang om te eten, moeite met kauwen en/of slikken of bijwerkingen van medicijnen. De consequenties zijn bijv: vermoeidheid en lusteloosheid. In onderstaande paragraaf doorzoekt u drie actiepunten om ondervoeding tegen te gaan:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met genoeg koolhydraten, vetten, eiwitten en mineralen.
 2. Kies voor energierijke producten zoals kaas, worst en volle producten.
 3. Neem eten dat u makkelijk kunt eten. Als bijvoorbeeld zachte groenten of smoothies.

FAQ over maaltijdbedeling en bezorgservices

Welke partijen leveren maaltijden in Gavere?
In de regio Gavere worden er door verschillende lokale zorgbedrijven en cateraars maaltijden aan huis geleverd. Eveneens zijn er diverse grootschalige specialisten. U moet dan denken aan: Oh My Guts, Delimeal, Fresheo, Mealhero, Crowd Cooks. Een alternatief is een verse maaltijdbox van bijvoorbeeld: Foodbag, Simply You box, Marley Spoon, HelloFresh, 15gram. De box bevat alle benodigde ingrediënten en recepten. Goed om te weten: u moet het nog wel zelf koken.

Wat betaal ik voor eten aan huis bezorgen?
De prijzen van maaltijdbedeling in Gavere hangen af van diverse factoren. Een goede diepvriesmaaltijd haal je al in huis vanaf €5,95. Een voedzame koelverse maaltijd kunnen al bezorgd worden voor €7,35. Een wisselend dagmenu (voor-, hoofd en nagerecht) bedraagt zo’n €9,95. Dat is inclusief verzendkosten. Er geldt wel een minimumafname van 4 – 6 gerechten per week.

Ik wil mijn eten warm laten bezorgen, kan dat?
Zeker, een warme maaltijd leveren in Gavere is een optie. Dat wordt geregeld door plaatselijke eetwinkels en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt elke dag vers bereid met verse ingrediënten. Het dagmenu bestaat uit meestal uit soepje, een hoofdgerecht met gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst met groenten van het seizoen, een lekker stukje vis of vlees met een toetje na. De bezorger heeft alle gerechten al warm meegenomen. Zelfs de afwas wordt gedaan voor u.

Wat is het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood was vroeger bekend onder de naam tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Die betreft een zorgpremie voor senioren met weinig geld en gezondheidsproblemen. Heeft u ook geduvel bij het klaarmaken en/of eten van de avondmaaltijd? Misschien kan u dan informeren naar financiële compensaties. Op Vlaanderen.be is meer relevante informatie te vinden. Daarbij heeft u de elektronische identiteitskaart (eID) en kaartlezer nodig. Zie ook www.gavere.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment