Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Berlare

Een gevarieerd eetpatroon draagt bij aan een betere vitaliteit en gezondheid. Is het voor u lastig om naar de supermarkt te gaan? Of wilt/kunt u niet meer zelfstandig koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Berlare biedt voor veel ouderen uitkomst. Een maaltijdleverancier levert gezonde dagverse bereidingen bij bejaarden en kwetsbaren. Bijv. Vlaamse maaltijden zoals Mosselen met friet tot heerlijke menu’s als Vlaamse Karbonaden met appelmoes. Bereid met verse en pure ingrediënten. De maaltijden mag u zelf thuis verwarmen in de oven of microgolfoven. Op dit platform treft u uitgebreide informatie over de meest gekozen type maaltijden en diëten. Ook bieden wij een lijst met bekende en plaatselijke keukens en bekijkt u proefmaaltijden en aanbiedingen.

maaltijd-aan-huis-berlare

 • Ervaar het gemak van de dagelijkse koelverse maaltijden.
 • Uitkomst voor ouderen en hulpbehoevenden.
 • Al bij u thuisbezorgd vanaf €5,85.
 • Met veel groenten, vitamines en mineralen.
 • Er is geen minimale afnameverplichting.
 • Altijd persoonlijk contact via mail of telefoon.
RegioOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
PlaatsBerlare
Postcode9290
Populair gerechtKipbrochette Ratatouille En Gebakken Aardappelen
Gemeentewebsitewww.berlare.be

Snel en goedkoop eten aan huis in Berlare?

Bekijk acties en vraag proefmaaltijden aan

Verse maaltijden aan huis in Berlare (update juni 2024)

Veel Belgen op leeftijd eten niet gezond en gevarieerd. Dat kan zorgen voor chronische ziekten zoals een te hoge bloeddruk en psychische klachten. Oo zien we veel 65-plussers die juist te kampen hebben met permanente ondervoeding. Het niet oplossen van deze voedingsproblemen kan weer leiden tot depressieve gevoelens en gedachten en een verminderde weerstand. Iedere dag een gevarieerde en verse maaltijd is essentieel. Een goed uitgangspunt hiervoor is de voedingsdriehoek. Lukt het niet meer om zelf dagelijks een maaltijd te maken? U kunt kiezen uit meerdere maaltijdvormen die bij u thuis geleverd kunnen worden. Kies zelf uit heerlijke gerechten als Heek, kruidenkaas broccoli -bloemkool en puree of Kalfsstoverij met witloof en aardappel. In onderstaande paragraaf geven we meer informatie.

Informatie en kosten van vriesverse maaltijden

Na het koken worden deze vriesvers maaltijden snel ingevroren. Dat is natuurlijk erg gunstig: voedingswaarden, smaak en vitamines blijven heel goed behouden. Niet natuurlijke toevoegingen (e-nummers, kunstmatige smaakstoffen etc) vind je nauwelijks tot niet terug. Kant en klare diepvries gerechten kunt u gemakkelijk voor een lange periode in de vriezer bewaren. U kunt ze eenvoudig achter de hand houden. U vindt zeker iets naar uw goesting.

 • Alles blijft vers zonder bewaarmiddelen.
 • Razendsnel genieten van een warme maaltijd.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Berlare is al mogelijk voor €5,50.

Informatie en kosten van gekoelde maaltijden

De koks gebruiken voor deze dagverse maaltijden uitsluitend ingrediënten die doorgaans rechtstreeks van de teler, boer of producent komen. Groot voordeel is dat het menu per week wisselend is. De menu’s zijn veelal vrij van kunstmatige toevoegingen of bewaarmiddelen. Koelverse producten kan je standaard 4 tot 7 dagen in de koelkast opslaan. Ze worden uitgeleverd op 1 of 2 vaste levermomenten in de week.

 • Bereid met de meest verse producten.
 • Elke week nieuwe gerechten die passen bij het seizoen.
 • Gemiddeld zijn de kosten van een koelvers gerecht zo’n €7,85 per dag.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Berlare

Veel Belgische inwoners willen de stap naar een zorglocatie zo lang mogelijk uitstellen. Door warme maaltijden aan huis kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Voor ouderen en hulpbehoevenden kan ook het opwarmen van een gerecht een hele opgave zijn. Een rijke en evenwichtige maaltijd is in het bijzonder voor deze doelgroep heel belangrijk. Om die reden kunt u een beroep doen op een warme maaltijdservice. Men biedt standaard een dagmenu wat inhoudt: soep als voorgerecht, een hoofdgerecht van aardappeltjes of rijst/pasta + groenten van het seizoen, een kleine portie vis en/of vlees en fruit of een toetje als nagerecht.

 • De tafeltje dekje gerechten worden geleverd in een warmhoudbak.
 • Meestal aangeboden door lokale zorginstellingen en keukens.
 • Een warm dagmenu bezorgen kost tussen de €8,50 – €9,35.
warme-maaltijd-leveren-berlare-9290

Dieetmaaltijden die passen bij uw leefstijl

Leeft u volgens een specifiek dieet vanwege een voedselallergie of voedselintolerantie? Ook dan kunt u zich verdiepen in de maaltijdservice. Bent u bekend met een hoge bloeddruk of komen er hartproblemen of vaatziekten voor? Dan adviseren artsen vaak zoutarme maaltijden. Gaat het slikken niet meer zo makkelijk of heeft u weinig kracht om te kauwen? Dan kunt u ook kijken naar gemalen maaltijden. Bent u te zwaar? Dan is het vetbeperkte eten een goede keuze. Wilt u werken aan spieropbouw? Neem dan juist de energie- en eiwitrijke gerechten. In het onderstaande stukje benoemen wij de meest populaire diëten.

 • Glutenvrij: als je de gevolgen van glutenintolerantie wilt beperken.
 • Lactosevrij: wanneer je lactoserijke producten zoveel mogelijk moet vermijden.
 • Zoutarm: verkleint mogelijk de kans op hart- en vaatziekten.
 • Eiwitrijk: maaltijden die een hoog eiwitgehalte hebben.
 • Gemalen: indien het kauwen en/of slikken moeilijker gaat. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: om af te vallen of om de bloedsuikerwaarden te verbeteren.
 • Diabetes: gezonde voeding met extra focus op koolhydraten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: gunstig effect op je gewicht, cholesterol en bloeddruk.

Waar kan ik eten thuis laten leveren in Berlare?

Wilt u eten in Berlare bestellen? Er zijn velerlei Belgische bedrijven die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. In het blok hieronder check u toonaangevende bezorgdiensten die mogelijk ook bij u bezorgen. Per aanbieder vindt u in deze tabel praktische info over de onkosten van de gerechten.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€7,19
Proefbox: €37,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale aanbieders en traiteurs

Naast de meerdere grote leveranciers zijn er ook op lokaal niveau diverse cateraars om uit te kiezen (maaltijdbedeling). In de bijgaande tabel check u enkele restaurants, traiteurs, speciaalzaken, cateraars, slagerijen, verswinkels waar u kunt infomeren naar een warme maaltijd aan huis. Mist er nog een aanbieder? Een leverancier laten verwijderen? Wij zijn blij met uw aanvullingen. Op warmemaaltijden.be vindt u ook gegevens van leveranciers in Wichelen, Waasmunster, Laarne, Lebbeke en Buggenhout.

NaamAdresPostcodePlaats
LijsterbesDonklaan 1559290Berlare
ElviraDonklaan 2559290Berlare
De SmaakboetiekDonklaan 949290Berlare
De Wilde ErichDonklaan 919290Berlare
ElgaSlot 459290Uitbergen
CuisintjeDorp 299290Berlare
Mai ThaiDonklaan 1069290Uitbergen
Dreef 14Affligemdreef 149300Aalst
Regionale horecabedrijven, restaurants, verswinkels, cateraars en traiteurs voor maaltijdbezorging in Berlare.

Eten aan huis laten leveren in Berlare?

Gemakkelijk opwarmen met de microgolfoven

Gezond eten met de voedingsdriehoek

Een dagelijkse gezonde maaltijd is vereist voor elke vitale Belg. Maar juist voor Vlamingen van 65 jaar en ouder is het helemaal belangrijk om dagelijks een evenwichtige warme maaltijd te eten. Senioren worden geconfronteerd met veranderende eetgewoonten en een andere sociale omgeving. De voedingsdriehoek kan dan als input worden gebruikt voor een bewust, gezond en duurzaam voedingspatroon. Dit model kent eigenlijk 3 grote pijlers: kies voor een meer plantaardig voedingspatroon, vervang ongezonde snacks door gezonde alternatieven en matig je consumptie. In de onderstaande opsomming vertrekken we aanbevelingen hoe u hier mee aan de slag kunt:

 • Water is de beste drank om je dorst te lessen.
 • Dagelijkse kost: probeer de dagelijkse groente-inname te verhogen (tot min. 200 gram).
 • Neem eens wat vaker noten, peulvruchten en eiwitrijke vleesvervangers.
 • Neem af en toe vleesvervangers: kies 2 of 3 keer per week voor een vegetarische maaltijd en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën (zoals tussendoortjes en cola).
 • Eet niet meer dan je energiebehoefte is. Geniet van wat je eet.
 • Probeer te genieten van lokale seizoensproducten (sta open voor andere wereldkeukens).
 • Plan je maaltijden zoveel mogelijk in.

Voedingsproblemen bij ouderen
Bij senioren speelt ondervoeding een belangrijke rol. Typische oorzaken zijn minder smaak, problemen bij kauwen en slikken of mobiliteitsproblemen. De consequenties zijn bijvoorbeeld: vertraagde wondgenezing (ziekenhuis). In het stukje hieronder bekijkt u diverse actiepunten om toch de gewenste energie inname te realiseren:

 1. Probeer kleinere porties te verdelen over de dag met een optimale balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.
 2. Neem energierijke producten zoals roomboter en volle melkproducten.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Denk aan gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over maaltijdbedeling

Welke maaltijdservices leveren maaltijden in Berlare?
In en rondom Berlare worden er door diverse kleinschalige welzijnsorganisaties, keukens en traiteurs maaltijden aan huis geleverd. In aanvulling hierop kunt u kiezen uit bekende aanbieders. Innovatieve bedrijven zijn bijv: Oh My Guts, Delimeal, Mealhero, Crowd Cooks, Fresheo. U kunt ook gaan voor een kant en klare maaltijdbox van: Simply You box, HelloFresh, 15gram, Marley Spoon, Ekomenu. U krijgt alle ingrediënten thuisbezorgd. U moet het nog wel zelf klaarmaken.

Wat zijn de prijzen van deze gerechten?
De tarieven van maaltijdbedeling in Berlare kunnen sterk wisselen. Een voedzame diepvriesmaaltijd is al te bestellen voor €5,25. Een makkelijke koelverse maaltijd kunnen worden ingekocht v.a. €7,75. Een persoonlijk dagmenu (inclusief voorafje en dessert) kan soms al gebracht worden voor €9,75. Daarbij zit warme levering inbegrepen. Leveranciers hanteren een afname van minimaal 3 of meer gerechten per week.

Kan ik kiezen voor warme levering aan huis?
Uiteraard, een warme maaltijd leveren in Berlare wordt ook aangeboden. Dit wordt gefaciliteerd door gemeentelijke verswinkels en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt elke dag vers bereid met verse ingrediënten. Zo’n dagmenu bestaat o.a. uit: soep, een hoofdgerecht zoals aardappeltjes of rijst/pasta met seizoensgebonden groenten, vlees, vis of een vleesvervanger en fruit of een toetje als nagerecht. De gerechten hoeft u zelf niet meer op te warmen. De vuile vaat wordt ook weer meegenomen.

Hoe vraag ik het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood aan?
Het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood kent u misschien ook nog als tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het is een zorgpremie voor 65-plussers met weinig geld en een handicap (minstens 7 punten op de schaal van zelfredzaamheid). Merkt u hindernissen bij de avondmaaltijd (bereiding of consumering)? Vraag dan informatie aan voor een premie. Op de website Vlaanderen.be kan een aanvraag worden ingediend. Hiervoor heb je een elektronische identiteitskaart (eID) nodig. Zie ook www.berlare.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment