Goedkope maaltijden uitproberen?
Aanbieding: vraag vrijblijvend een proefpakket aan!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Warme maaltijd bezorgen Sint-Maria-Lierde

Elke dag een gezonde maaltijd is belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Kunt u niet meer zo makkelijk zelf de boodschappen doen? Of bent u niet meer in staat om elke dag te koken? Een warme maaltijd aan huis bezorgen in Sint-Maria-Lierde is het antwoord op veel van deze problematiek. De maaltijdleverancier levert voedzame dagverse bereidingen bij 60 plussers en hulpbehoevenden. Onder andere Vlaamse combinaties zoals Gehaktballetjes met krieken tot smaakvolle menu’s als Kalkoen Sinaassaus Appelmoes Geb. Aardappelkubus. Vers bereid, zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen. Dit kunt u zelf opwarmen in de microgolfoven/magnetron of oven. Via onze blogs bieden wij praktische informatie over de verschillende type maaltijden en diëten. Ook bieden wij grote en regionale traiteurs en vindt u aanbiedingen van leveranciers.

maaltijd-aan-huis-sint-maria-lierde

 • Iedere avond een gezonde en voedzame maaltijd op uw bord.
 • Perfect als koken niet meer zelfstandig gaat.
 • Maaltijden aan huis zijn er al voor €5,75.
 • Kies uit tientallen (wereld)gerechten.
 • U sluit een flexibel lidmaatschap af zonder verplichtingen.
 • Service wordt zowel online als offline (telefonisch) geleverd.
RegioOost Vlaanderen
GemeenteLierde
PlaatsSint-Maria-Lierde
Postcode9570
Recept tipRunderstoofpot Stroganoff met bonen en aardappelen
Gemeentewebsitewww.lierde.be

Lekker en gezond eten aan huis in Sint-Maria-Lierde?

Bekijk de voordeelacties en vraag een proefgerecht aan

Verse maaltijden aan huis in Sint-Maria-Lierde (update maart 2023)

Veel bejaarden hechten te weinig waarde aan gezonde voeding. Dat kan uitmonden in lichamelijke klachten zoals obesitas en verminderde spierkracht. Oo zien we veel 65-plussers die dagelijks worstelen met een zeer lage energie-inname. Zo’n voedingsprobleem kan weer leiden tot een verminderd gevoel van energie en reumatische klachten. Een gezonde routine in het dagelijkse eten is van belang. Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft hiervoor de voedingsdriehoek ontwikkeld. Gaat het koken niet meer zelfstandig? Er zijn vandaag de dag meerdere soorten magnetronmaaltijden die u thuis kunt laten bezorgen. Denk dan aan Witlof in de oven met verse puree of Braadworst met bloemkool,béchamelsaus en aardappelblokjes. In het gedeelte hieronder leest u hier meer over.

Vriesverse maaltijden: voordelen en informatie

Deze vriesverse maaltijden ontvangt men bevroren aan huis. Dit geeft veel voordelen: een optimaal behoud van voedingswaarden, smaak, kleur en vitamines. Niet natuurlijke toevoegingen (e-nummers, kunstmatige smaakstoffen etc) worden niet of nauwelijks toegevoegd. Kant en klare diepvries gerechten kunt u lang in de diepvries bewaren. Onmisbaar om er niet een paar thuis te hebben. U vindt zeker iets naar uw goesting.

 • Zonder bewaarmiddelen of smaakstoffen.
 • Lang houdbaar en snel opwarmen.
 • Een diepvriesmaaltijd aan huis geleverd in Sint-Maria-Lierde kost om en nabij de €5,35.

De voordelen van een gekoelde maaltijd

Worden bereid in grote professionele keukens met kraakverse producten. Groot voordeel is dat het menu per week wisselend is. Rijk aan groenten, voedingsvezels en arm aan suiker en zout. Koelvers gekookt eten kan je ongeveer 4 dagen tot 1 week gekoeld opslaan. Ze worden uitgeleverd op meerdere levermomenten, verspreid over de week.

 • Bomvol groenten, eiwitten en gezonde vetten.
 • Volop variatie in de menu’s.
 • Gemiddeld zijn de kosten van een koelvers gerecht zo’n €7,95 per persoon per dag.

Tafeltje dekje: de warme maaltijdservice in Sint-Maria-Lierde

De meeste ouderen geven de voorkeur aan langer thuis wonen met ondersteuning. Met warme maaltijden aan huis blijft dit vaak mogelijk. Voor senioren kan het zelfstandig opwarmen van een maaltijd voor de nodige problemen zorgen. Een volwaardige en uitgebalanceerde maaltijd is essentieel om spieren en gewrichten sterk te houden. Gelukkig kunt u kiezen voor een warme maaltijdservice. Over het algemeen kan je kiezen voor een dagmenu met een soep als starter, een hoofdgerecht van een aardappelproduct, rijst of pasta + groenten van het seizoen, een lekker stukje vis of vlees en een klein dessert.

 • Via de tafeltje dekje organisatie wordt je volledig ontzorgd.
 • Vaak wordt dit verzorgd door een lokale keuken of traiteur.
 • Zo’n daghap/dagmenu kost ergens tussen de €8,85 en €9,85.
warme-maaltijd-leveren-sint-maria-lierde-9570

Dieetmaaltijden die passen bij uw leefstijl

Moet u bepaalde soorten voeding eten vanwege een voedselallergie of om de kans op bepaalde ziektes te verkleinen? De maaltijdservice biedt hiervoor speciale mogelijkheden. Kampt u met een hoge bloeddruk of zijn er bij u vaatproblemen of hartritmestoornis vastgesteld? Dan adviseert men om vooral zoutarme maaltijden te nuttigen. Heeft u slikproblemen of heeft u weinig kracht om te kauwen? Dan kunt u ook kijken naar gemalen maaltijden. Heeft u te maken met obesitas? Probeer dan eens een tijd de vetbeperkte gerechten. Bent u herstellende? Neem dan juist de energie- en eiwitrijke gerechten. In de onderstaande blokjes sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: als je de gevolgen van glutenintolerantie wilt beperken.
 • Lactosevrij: een rijke en voedzame maaltijd voor ouderen met lactose allergie.
 • Zoutarm: smakelijke maaltijden zonder al te veel zout.
 • Eiwitrijk: voor de opbouw van spieren en om aan te sterken.
 • Gemalen: bij problemen met kauwen of slikken (orofaryngeale dysfagie). Optioneel kan het eten ook vloeibaar geleverd worden.
 • Koolhydraatarm: om af te vallen of om de bloedsuikerwaarden te verbeteren.
 • Diabetes: maaltijden met verse groenten, noten, zaden en pitten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: focus op een plantaardige levensstijl door minder vlees en vis te eten.

Bij welke leverancier kan ik eten thuis laten leveren in Sint-Maria-Lierde?

Wilt u eten in Sint-Maria-Lierde bestellen? U hebt de keuze uit diverse betrouwbare bedrijven die overal in Vlaanderen kunnen bezorgen. In de opsomming hierna beschrijven we verschillende bezorgdiensten die hun service mogelijk ook bij u aanbieden. Per aanbieder vindt u in deze tabel meer informatie over de onkosten van de gerechten.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale leveranciers en traiteurs

Los van de besproken grotere bezorgdiensten zijn er binnen de provincies zelf ook voldoende mogelijkheden (maaltijdbedeling). In de bijgevoegde tabel beschrijven we bekende slagerijen, speciaalzaken, restaurants, traiteurs, cateraars, eetwinkels waar u mogelijk terecht kunt voor een warme maaltijd aan huis. Heeft u opmerkingen of aanvullingen? Liever een vermelding laten verwijderen? Wij zijn blij met uw aanvullingen. A.d.h.v. dit portaal kunt ook aanbieders bekijken in Woubrechtegem, Deftinge, Steenhuize-Wijnhuize, Ressegem en Borsbeke.

NaamAdresPostcodePlaats
EurotraiteurStrichtstraat 31/.9570Deftinge
Cook-In’ HomeSint-Jansplein 19571Hemelveerdegem
De Groene NomadeAatstraat 1919600Ronse
Van De Casteele ThierryBosveldstraat 399572Sint-Maria-Lierde
N.V. OutréKlein Frankrijk 229600Ronse
Domein St-HubertFiertelmeers 769600Ronse
LuganGrote Markt 159600Ronse
KasserolleSint-Martensstraat 37/1-0009600Ronse
Regionale verswinkels, restaurants, horecabedrijven, slagerijen en traiteurs voor maaltijdbezorging in Sint-Maria-Lierde.

Direct eten laten leveren in Sint-Maria-Lierde?

Lekkere, gevarieerde en gezonde gerechten wekelijks thuisbezorgd

Handig hulpmiddel: de voedingsdriehoek

Een evenwichtige en uitgebalanceerde maaltijd is erg belangrijk voor elke Belg. Maar juist voor 60-plussers is het eten van een gezonde en uitgebalanceerde warme maaltijd nog belangrijker. Als u ouder wordt kan dat resulteren in veranderende eetgewoonten en een andere sociale omgeving. De voedingsdriehoek kan daarbij richtinggevend zijn voor een bewust, gezond en duurzaam voedingspatroon. Het model vertrekt van de volgende 3 uitgangspunten: een focus op plantaardige voeding, matig je consumptie van calorieën en voorkom zoveel mogelijk voedselverlies. Bijgaand bieden wij praktische voedingstips hoe u zelf deze gezonde levensstijl kunt implementeren:

 • Neem elke dag voldoende drinkwater.
 • Dagelijkse kost: probeer zoveel mogelijk van het seizoen te eten.
 • Men raadt aan te kiezen voor meer eiwitrijke voeding, noten en vruchten.
 • Verminder de vleesconsumptie: kies 2 of 3 keer per week voor een vegetarische maaltijd en zorg dat u niet teveel rood/bewerkt vlees binnenkrijgt.
 • Focus op het verminderen van lege calorieën (zoals frisdrank, snacks en snoep).
 • Pas je voedingspatroon aan op je dagelijks leven. Gun jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting.
 • Speel zoveel mogelijk met verschillende groenten (bekijk eens de seizoenskalender).
 • Plan je dagelijkse maaltijden goed in.

Voedingsproblemen bij senioren
Oudere mensen hebben een verhoogd risico op ondervoeding. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld minder smaak, kauw- en slikproblemen of door depressies. Problemen die kunnen ontstaan kunnen o.a. zijn: afname van de kwaliteit van leven. In onderstaande paragraaf check u verschillende actiepunten om de kans op ondervoeding te verkleinen:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met goede voedingswaarden (koolhydraten, vetten en eiwit).
 2. Kies voor energierijke voeding zoals roomboter en volle melkproducten.
 3. Kies voor maaltijden die u zelf kan nuttigen. Als bijvoorbeeld zachte groenten of smoothies.

FAQ met veelgestelde vragen over maaltijdbedeling

Welke partijen leveren maaltijden in Sint-Maria-Lierde?
In de omgeving van Sint-Maria-Lierde worden er door diverse lokale keukens, cateraars en zorginstellingen maaltijden aan huis geleverd. Evenzeer kunt u kiezen uit grote leveranciers. Neem eens een kijkje bij o.a: Delimeal, Oh My Guts, Fresheo, Mealhero, Crowd Cooks. Een mogelijk alternatief is een maaltijdbox van bijvoorbeeld: 15gram, Ekomenu, Foodbag, Marley Spoon, Simply You box. In die box vindt u alle recepten met bijbehorende ingrediënten. U moet het nog wel zelf klaarmaken.

Wat kosten deze maaltijden?
De prijzen van maaltijdbedeling in Sint-Maria-Lierde kunnen sterk wisselen. Een lekkere diepvriesmaaltijd begint bij een bedrag van €5,85. Een makkelijke koelverse maaltijd kan je al laten leveren vanaf €7,75. Een volledig dagmenu (met soep en dessert) kan soms al gebracht worden voor €9,75. Dat is met bezorgkosten. Belangrijk: er geldt een afname van ten minste 3 – 6 gerechten p/week.

Ik wil het eten warm geleverd krijgen, kan dat?
Uiteraard, een warme maaltijd leveren in Sint-Maria-Lierde is een optie. Dit wordt gefaciliteerd door erkende slagerijen en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt door koks vers gemaakt met gezonde producten. In dit dagmenu komen de volgende onderdelen terug: soepje, een hoofdgerecht met gebakken of gekookte aardappelen, pasta of rijst met groenten van het seizoen, een stukje vlees of vis en een dessert na. Het fijne is dat alles warm thuisbezorgd wordt. De vuile vaat wordt ook weer meegenomen.

Wat houdt het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood in?
Het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood is eigenlijk de vervanger van de THAB zorgbudget voor ouderen met een zorgnood. Dit is de zogenaamde zorgpremie voor bejaarden met een beperkt inkomen en issues met zelfredzaamheid. Merkt u belemmeringen bij het klaarmaken en eten van uw maaltijd? Dan ontvangt u mogelijk financiële ondersteuning. De aanvraag doet u op Vlaanderen.be. Zorg dat u uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) bij de hand hebt. Zie ook www.lierde.be.

Leave a Comment